Home » Авторски страници, политика

МВнР разширява визовите центрове. В Русия – над 50, в Китай – над 15

2019.02.21 Няма коментари
Spread the love

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева се срещна с ръководството на Асоциацията на почетните консули, съобщи пресцентърът на МВнР. През октомври т.г. ще бъде организирана среща на всички почетни консули, представляващи България по света.

Снимки: МВнР

На срещата министър Захариева обсъди с представителите на Асоциацията възможностите за съвместна работа в сферата на международните и икономическите отношения на страната ни. ,,Българската външна политика трябва да бъде икономически насочена. На всички заминаващи посланици казвам, че икономиката на страната ни е топ приоритет. България трябва да бъде добре. Това може да става чрез култура и туризъм, което би допринесло за развитието на българския бизнес‘‘ – подчерта външният министър.

Екатерина Захариева посочи, че Министерството на външните работи работи усилено за подобряване на визовите услуги, за да не страда българският бизнес. ,,Разширяваме визовите центрове в Русия на над 50, в Китай – на над 15, в Индия от март ще имаме изнесени визови центрове, за Виетнам са в ход преговори в момента“ – посочи тя.

Захариева информира ръководството на Асоциацията на почетните консули, че по инициатива на министерството през октомври ще бъде организирана среща на всички почетни консули, представляващи България по света. Подобен форум би допринесъл за привличане на инвестиции към България. ,,Смятам, че почетните консули могат да вършат чудесна работа и го правят. Благодарна съм на много почетни консули за подпомагането на развитието на българския бизнес“ – подчерта министърът, се казва още в прессъобщението.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.