Home » Авторски страници, българи зад граница

Готова е табелата за Januarius MacGahan Ave. в Ню Лексингтън

2019.02.23 Няма коментари
Spread the love

Генералното консулство на Р. България в Чикаго представи на българските медии в консулския окръг табелата на Januarius MacGahan Ave., която ще бъде официално открита на 8 юни 2019 г. в Ню Лексингтън, щата Охайо, по време на традиционния фестивал в памет на големия американски журналист и приятел на България Джанюариъс Макгахан.

Както вече писахме, по предложение на Генералното ни консулство в Чикаго, в края на 2018 г. Общинският съвет в Ню Лексингтън взе решение да преименува “Town Hall Ave.” на “Januarius MacGahan Ave.”.

По този повод на 16 януари 2019 г. беше публикувана и статия в местния вестник Perry County Tribune, факсимилета от която Генералното консулство изпрати също до българските медии в консулския окръг.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.