Home » Авторски страници

Краят на един политик идва, когато вече няма какво да обещае

2019.01.21 Няма коментари
Spread the love

“Който твърде много обещава, той задължително ще те предаде.”

Думите са на Ал Капоне. И са подходящи за случая.

През годините политиците ни обещаваха всичко, накрая просто не остана нищо за обещаване и започнаха да обещават, че ще се самоубиват. Други обещаваха, че ще ги убиват. Последен опит да дадат някаква надежда на народа. Ама и това се оказаха лъжи.

Колаж: Станимир Михайлов, Фейсбук

Това вече е дъното. Краят на един политик идва тогава, когато вече няма какво да обещае. Валери Симеонов и Каракачанов обещаха, че ще се самоубиват; Борисов заяви първо от трибуната на парламента, че Доган иска да го убива, а след това, че Пеевски имал план да го убие в ареста. И в същото време осигурява държавна охрана и за двамата, както и милиарди обществени средства към обръчите им. Каквато ни държавата, такива ни и килърите и политиците – ментета, страхливци, лъжци, крадци и некадърници.

Все пак, от случилото се можем да си направим и няколко полезни извода. Те няма да си отидат сами и няма да сдадат властта доброволно. Трябва да им помогнем да изпълнят обещанията си. Нали всички повтарят, че “Заедно ще постигнем всичко”. Дали с релса на шията или с шут в задника, но тези трябва да си заминат, и то по начин, така че никога повече да не се връщат във властта, а да правят за дълги години компания на бай Ставри. И да служат за назидание на следващите. “БОЕЦ” водим тази битка, без обещания и без компромиси. Не се борим за властта, а да отстраним мафията от властта.

 

Георги Георгиев,

ГД “БОЕЦ”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.