Home » Авторски страници

БОЕЦ: Горанов и Кръстник-гейт стигнаха до Европейската комисия

2019.01.18 Няма коментари

Владислав Горанов

След шумния скандал около Владислав Горанов и безплатното жилище, което обитава, предоставено му от неговия кръстник, БОЕЦ внесохме сигнал в КПКОНПИ. В сигнала приложихме и допълнителна информация, разкрита междувременно от сайтовете „Биволъ“ и „Фрогнюз“, за още една луксозна вила, която финансовият министър ползва. Както и факта, че по времето, когато е използвал безплатно луксозния апартамента на своя кръстник, синът на кръстника е бил назначен на отговорна длъжност във финансовото министерство, под ръководството на Горанов.

Сезираме антикорупционната Комисия и за скандала „Стокиране-гейт“, при който еврокомисар Мария Габриел е ползвала неправомерно в продължение на години общиско жилище, като социално слаба, бидейки евродепутат с над 30 000 лева заплата. Щетите за Община София са за десетки хиляди лева. Поставяме КПКОНПИ в ситуация, в която нямат полезен ход. Или ще трябва да образуват проверка и срещу двамата (защото казусите са сходни), и тогава скандалът ще стигне и до Брюксел, или ще трябва да „смачкат“ сигнала на БОЕЦ, което знаят, че няма да им позволим да направят.

Случаите на Горанов и Габриел не са нещо ново, шампион по „жилищни гимнастики“ е шестоапартаментният Цветан Цветанов.

Седмица по-късно от антикорупционната комисия съобщиха, че са започнали проверка срещу Горанов за конфликт на интереси, по сигнала на БОЕЦ!

На 18.12.2018 г. БОЕЦ внесохме сигнал за Владислав Горанов и Кръстникг-ейт, както и за Мария Габриел и Стокиране-гейт до Европейската комисия. Става дума за корупция, данъчни и финансови престъппления и конфликт на интереси, извършени от министър на финансите на държава членка на ЕС и действащ еврокомисар.

Днес (б.р. – на 17 януари) от Представителството на ЕК в София получихме отговор, че сигналът ни е разгледан и изпратен до кабинетите на председателя на ЕК и еврокомисар Вера Йоурова. Формален отговор, но действаията ни продължават и БОЕЦ изискваме от адресатите извършване на проверка по същество и произнасяне по изложените от нас факти и обстоятелства. ЕК в този си състав е в края на своят мандат, белязан с много скандали, нерешени проблеми и неспособност за решаването им. Имат шанс в края на мандата си да покажат решителност и готовност за реална борба с корупцията и негативните процеси, разяждащи Европа.

Десетките ни акции, протести и сигнали с натрупване водят до резултати. Разобличаваме управляващата ни мафия и принуждаваме дебелите да отвръщат на акциите ни. Репресиите и ударите срещу нас доказват, че сме на прав път и че дебелите ги боли от нашите действия. Статуквото се пропуква, а ни е нужен само един пробив и лавината ще тръгне. Ще успеем, важното е да не се отказваме и да водим битките си до край!

 

Гражданско движение “БОЕЦ”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.