Home » Авторски страници

ЕК обмисля наказателна процедура срещу България заради заповедното производство

2019.01.25 Един коментар


Гражданско движение „Покана за доброволно изпълнение“ работи активно за защитаване на правата на българските граждани от неравнопоставеното  положение, в което са спрямо частните съдебни изпълнители и големите финансови институции.

Десислава Филипова и Ивайло Илиев от ГД “Покана за доброволно изпълнение” на изслушването в Комисията по петиции. Снимка: Скрийншот от видео на Европейския парламент

Членове на Сдружението ни бяха на изслушване в Европейския парламент, в Комисията по петиции на 19.06.2018 г., по петиция №0063/17 г. Изслушването по същата може да видите във видеото по-долу (след 11.01.00 мин.).

Съдържанието на петицията, по която се състоя изслушването – за драстичните нарушения на правото на Европейския съюз и на основни права по Хартата за основните права и свободи от страна на българския съд и частните съдебни изпълнители, може да се види ТУК.

Представителят на Европейската комисия, присъстващ на изслушването, заяви, че Европейската комисия е отхвърлила становището на българското правителство и обмисля предприемане на наказателна процедура срещу България пред съда в Люксембург.

От получено съобщение D 318644/26.11.2018 г. от Европейския парламент, по отношение на петиция №0514/2018 г., подадена също от нас, става ясно, че Комисията по петиции е отправила искане към Европейската комисия за провеждане на предварително разследване на „различни аспекти по проблема“, въз основа на предоставената от нас информация.

Като сдружение сме отправяли множество петиции и жалби до Европейската комисия и с основание можем да кажем, че сме в основата на нашумялата процедура, за която става дума по-горе.

 

ГД “Покана за доброволно изпълнение”

One Comment »

  • Mariana said:

    Дона Балканска, коментар във Фейсбук:

    “От 11 месеца ми е блокирана сметката, по която получавам работната си заплата. От 11 месеца върви делото, което съм завела срещу ЧСИ. Разтакаване голямо.
    Два месеца имах по половин месец болнични, но ТРЗ ми е изпратило цяла вноска към ЧСИ, макар че болничните не са трудово възнаграждение и не подлежат на отчисления към ЧСИ. Три месеца не мога да платя сумата по договора ми с А1, тъй като получавам само по 340 лева месечно като трудово възнаграждение. Ето как отивам към ново производство – А1 да ме даде на ЧСИ. Това е България, законодателството и живота ни….. Искам, не искам… А1 ще ме дадат на ЧСИ защото няма как и откъде да си плащам задълженията. Как се живее в такава обстановка???”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.