Home » Авторски страници

Законодатели, които изнасилват Темида

2018.12.21 Няма коментари
Spread the love

Снимка: БГНЕС

Европейският съюз искал да приватизираме газопреносната си мрежа.
Европейският съюз искал 48-часови тайни арести.
Европейският съюз искал гражданска конфискация.

А колко от това, което ни казват, че иска ЕС, е истина?

Обаче никой в ЕС не е с нарушени граждански права, даже Северин не искаха да ни пратят, преди да са сигурни, че арестите в нашата страна отговарят на европейските стандарти и Цецка потвърди на немците.

Обаче на никого в ЕС не му хрумва да тормози с конфискация и вечни обвинения, не влизащи в съда свои политически противници и “непослушни” собственици на медии.
На никой в ЕС не му хрумва да каже на техните върховни съдилища, че тълкувателните им решения пречат на законодателството на управляващите там.

На никого в ЕС не му хрумва даже да приема закони с обратно действие по отношение на конфискуване на собственост, защото собствеността е неприкосновена по Конституция, а произхода на средствата, ако е незаконен, значи имаме престъпление, а щом имаме престъпление, значи прокуратурата е длъжна да го докаже, защото това й е работата и за това плащаме и издържаме маса прокурори, а не за да си прави Цацаров преторианска армия от послушковци, които да се издигат в йерархията само заради безгръбначието си.

Президентът ще наложи и 13-то вето, сигурна съм, и то ще е на поправките на антикорупционния им закон, а Конституционният съд ще има много работа с това законодателство, което в момента създават, защото то противоречи на основни правни норми. И не, Борис Велчев няма да може да ги спаси, както за Истанбулската конвенция.

Юристите в България вече проумяха, че не трябва да мълчат, докато законодателят изнасилва Темида пред очите им!

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.