Home » Авторски страници

Въпрос на чест и достойнство :)

2018.12.23 Няма коментари

Карикатура: Ивайло Нинов

“Станишев пак поиска да е евродепутат.”

Нали с годините се трупа жизнен опит, та почти за всяко нещо току изплува някакъв спомен.

Като прочетох горното, съвсем неволно си спомних, как преди много години, има-няма поне 20, пием кафе с един също бивш депутат, само че от БСП. Но съхранил влиянието си в страната Позитания.

При нас сяда внезапно бивша депутатка от БСП. Извинява се, че ни прекъсва разговора, ние отговаряме, че нямаме нищо специално, а една дама винаги може да ни зарадва с присъствието си, и още такива гланцирани формалности.

Тя веднага хваща бика за рогата, слага си неволно ръката върху ръката на колегата от БСП и започва тирада, направо като корида:

– Трябва на всяка цена да ми помогнеш да вляза в някоя листа на БСП на избираемо място! Това е за мен въпрос на живот и смърт, на чест и достойнство!

Колегата отговаря:

– Първо, няма да е лесно, аз не съм всесилен. Освен това, ти нали се бе поразграничила от БСП. А и много добре знаеш кой и как пише листите. И защо ти е на всяка цена да си и в този парламент? Животът не свършва и не започва с Народното събрание. Ето, аз не искам да бъда депутат, Ники и той не се натиска за там. Човек може много неща да постигне и без да е народен представител! Наистина не разбирам защо толкова активно, направо агресивно се натискаш да си в листите, и то на гарантирано избираемо място, защо ти е да си депутат?!?!

– Защото нищо друго не мога да правя!

 

Проф. Николай Слатински

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.