Home » българи зад граница, Избрано

Утвърдена е Новата програма за молдовската диаспора

2018.12.12 Няма коментари

Татяна Бахова, ГЛАС ПРЕС

Програма за диаспора в Молдова „DAR 1 + 3“, публикувана в Официален Монитор на Република Молдова от 7 декември 2018 година.

„DAR 1 + 3“ е насочена към използване на човешки и финансов потенциал на диаспората в социално-икономическото развитие на Република Молдова. Според програмата, представители на диаспората са предназначени за насърчаване на развитието на населените места в страната.

Финансиране на програмата ще се осъществява в рамките на партньорството „1 + 3: диаспора + правителство, местни власти и партньори на развитието / донори“. В рамките на програмата са допустими за финансиране проекти в следните области: инфраструктура; опазване на околната среда; икономическа ефективност; култура; образование; социална защита.

Програма „DAR 1 + 3“ е насрочена за 2019-2025 г. Тя ще започне да действа от 1 януари 2019 г.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.