Home » Авторски страници, българи зад граница

Коледно тържество на малките Азбукарчета в Лондон

2018.12.22 Няма коментари
Spread the love

КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО В НЕДЕЛНА ГРУПА „АЗБУКАРЧЕ“ НА БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „ИВАН СТАНЧОВ“ КЪМ ПОСОЛСТВОТО НИ В ЛОНДОН

Както всяка година по това време, отвори врати нашата работилница за коледни картички.

В нея заедно се трудиха деца и родители, учители и гости. Сътвориха прекрасни неща, с които да зарадват приятели и близки в предстоящите празнични дни.

Последва поздравителна програма с песни, танци и стихове. Децата играха хоро и ръченица, пяха коледни песни, рецитираха сурвакарски благопожелания…

И точно тогава в стаята влезе най-чаканият гост – Дядо Коледа! Той се оказа почитател на българските народни танци и си поръча специален поздрав – кръшна ръченица, която децата с удоволствие изиграха за него.

Разбира се, после отвори чувала с подаръци, за да зарадва малките азбукарчета с чудесни български книжки и коледни бисквитки.

Дойде време и за двете големи погачи с парички в тях. Всеки получи по парче, но късметът се падна на кака Плами и кака Айа – две някогашни (не обичам тази дума „бивши“) азбукарчета, сега вече ученички в трети и в пети клас, чиито сестрички сега са наши азбукарчета в предучилищните ни групи. Радостно е, че освен тях, в работилницата ни дойдоха толкова много пораснали момичета и момчета, които са били част от група “Азбукарче” и продължават да бъдат наши приятели. Те винаги ще са добри дошли при нас.

Накрая на този хубав ден се разделихме с усмивки и настроение, напълно подходящо за настъпващата Коледа.

Весели празници, приятели!

Невяна Анастасова,

преподавател в БУ „Иван Станчов“ към Посолството ни в Лондон

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.