Home » Авторски страници

Оставка на Симеонов. Два различни свята

2018.10.24 Няма коментари
Spread the love


В социалните мрежи се организират протести с искания за оставка на вицепремиера по икономическата и демографската политика Валери Симеонов. Всеки ден, от 17.30 ч. местно време, пред сградата на Министерски съвет в София. Ето как се обосновават тези протести от техните организатори:

Вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов си позволи да изрече публично, в едно изречение няколко недопустими, обидни, грозни, цинични твърдения по адрес на голяма група от гражданското общество:

“Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях.”

Последвалата арогантност на Вицепремиера:

„Не се отказвам от нито една своя дума.”

е също толкова недопустима, но освен това доказва факта, че той се чувства недосегаем и напълно в правото си да използва подобен недопустим обиден език в публичното пространство, по адрес на същото гражданско общество.

Да, пряко засегнати и като организатори, участници и съпричастни изцяло на каузата „Системата ни убива“ са голяма част от българските граждани!

Г-н Симеонов е лице на България пред международната общност и като заемащ такава позиция, негова е отговорността за социалната политика, здравеопазването, закрилата на българските граждани и българските деца.

Неговият речник като политик, заемащ този пост, принизява проблемите на обществото. Ако това недопустимо поведение и отношение бъде преглътнато, то ще означава неговото узаконяване и приемане.

Единственият адекватен отговор в случая е оставката на Валери Симеонов. Ако не му я поискате, значи сте съгласни с него.

НАСТОЯВАМЕ:

Валери Симеонов незабавно да подаде оставка от поста на Вицепремиер по икономическата и демографска политика, или такава да му бъде поискана и приета.
Да се отнеме възможността на Валери Симеонов да участва по какъвто и да било начин в управлението на Р. България.

Крайно време е да се сложи край на този овластен цинизъм и омраза от лица, заемащи висши ръководни постове, който безнаказано накърнява достойнството на българските граждани!

Протест с широка гражданска подкрепа, който ще продължи до приемане на оставката на Вицепремиера.

Събитието във Фейсбук – ТУК.

Снимки от протест в Пловдив: Ангел Георгиев, Фейсбук

Коментар по темата, касаещ не само вицепремиера Симеонов, на Георги Георгиев от Гражданско движение “БОЕЦ”:

Чуйте ме.

Знам, че боли, но истината е, че ни управляват изродени хора, за които човешкият живот не струва нищо. И от това зло можем да се спасим само по един начин – с битка. С революция, с камъни, с кървави протести, със съпротива до дупка. Няма друг начин. Не сме екстремисти или анархисти, не сме професионални протестъри или радикални малоумници, ние сме просто обикновени хора, които се борят за живота си. За свободата си и правото на нормален живот. Уродите владеят цялата държава. Мафията контролира всяка институция и власт. Остава ни само собственият ни инстинкт за самосъхранение и остатъците от човечност, които сме съхранили в себе си. И чисто човешкият стремеж към свобода и справедливост.

Преди три дни говорих със зам.-министъра на здравеопазването и началник кабинета на министъра на задравеопазването. Министърът се скри, мишката страхлива. И питах тези “властимащи”, осигурено ли е достатъчно финасиране за определена животоспасяваща процедура. И отговорът бе: “Да, всичко е осигурено, трудно е, много е трудно, но клиниките казаха, че ще се справят.” И попитах тези капути: “А защо трябва да е трудно? Защо не е лесно? На Гергов трудно ли му е с 43 милиона подарени? На Пеевски трудно ли му е с охрана, платена от нас за милиони? Защо на нас трябва да ни е трудно?”. И дори не ме разбраха за какво им говоря.

Живеем в два различни свята. Управляващите живеят в света на милиардите, където милионите вече ги нямат за нищо, а ние живеем в свят, в който след 20-то число направления няма и не си купуваме половината лекарства, защото са скъпи. И близките ни мрат като кучета. И събираме по един лев sms-и, за да спасим живота на Петърчо от Стара Загора и на Росенчо от Варна. Защото в държавата на мафията пари за лечение на децата ни няма. Но пари за изложбите на Рашидов в чужбина има. Управляват ни хора без съвест и морал. Майната му на Валери Симеонов, той е само един от тях. Този трябва да си отиде, но това не решава нищо. Буда трябва да си замине, Цацаров трябва да си замине, Пеевски трябва да си замине, Златев, Нинова, Гергов, Минев, Цветанов… Целият тумор трябва да бъде изрязан.

Не искайте нищо от тях. От такива може да получиш само гаври и зверства.
Не искайте нищо от тях. От крадци и лъжци ще получите само грабеж и лъжи.
Не искайте нищо от тях, изправете се срещу тях. И се борете, дори с цента на живота си, срещу това зло, защото това е единственият начин да оцелеете.
Не искайте нищо от тях, искайте само да ги няма.

“БОЕЦ” водим тази битка и призоваваме всички живи – изправете се срещу злото. Излезте и се борете. Можем да се преборим, достатъчно е да осъзнаем силата си. Застанете до майките, застанете до Вашите близки. И осъзнайте, че няма по голяма сила от гражданите.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.