Home » Авторски страници

Само свободният може да е независим. Честит Ден на независимостта

2018.09.22 Няма коментари
Spread the love

Днес се честват 110 години от обявяването на България за независима държава. Обявяването се случва в старопрестолния град Велико Търново, 30 години след края на Руско-турската освободителна война, след която се основава Третата българска държава. Първоначално като княжество, после като царство – от 22 септември 1908 г., после като “народна република”, после като република.

Каква обаче е днес България, 110 години след като се е обявила за независима държава и след всички превратности на историята, които е преживяла? По-долу може да прочетете едно горчиво описание на днешното състояние на страната. Горчиво, не тържествено, въпреки тържествената годишнина, на един гражданин на Р. България. Четейки това описание, си спомнете, ако искате, че, както казваше Радой Ралин, свободата е като хляба – всеки ден трябва да се омесва, пече и изяжда.

Честит Ден на независимостта на България, скъпи сънародници! Тази Родина, която имате, където и да сте по света, тази Родина, в която живеете или може да се върнете дори само за малко, е била градена и разрушавана много пъти. От едни градена, от други разрушавана. И понеже “Времето е в нас и ние сме във времето”, както написа Васил Левски, и в нашето време трябва да изберем от коя страна сме – на свободните или на зависимите, на обичащите или на предаващите, на съзидателите или на съсипателите.


————————————————————————————————————————————————————-

Живеете в кочина, а празнувате независимост?

Независими от какво? От своята съвест ли?

Търпите робията на дебелите, а веете български знамена?!

Управляват ви Буда, Пеевски и Цацаров, а говорите за свобода и свята република?!

И “националните медии” ли празнуват “независимост”? От Истината ли?

И политиците – слуги на мафията празнуват “независимост”! От народа ли?

Държавата е превзета от мафиоти, мутри, ченгета и комунисти, а народът чества героите, дали живота си за свободата и независимостта му. Вие в коя държава живеете?

Днес видях три материала за деца, нуждаещи се от лечение, за които се събират левчета. Да ви кажа, тези деца живеят в същата тази “независима” държава. В Държавата на свинете, в която само мафията и престъпниците са независими, защото са недосегаеми и безнаказани. Тях НСО ги пази и за тях милиони за охрана има, а за децата пари няма.

А ние не сме народ, а ферма за червеи. И, ако искаме да бъдем хора, то трябва да се събудим и да ринем. Да ринем, докато ни изтръпнат ръцете. И не с цитати и знамена, а с тояги и оръжие в ръка. С ясни и осъзнати цели. Да си върнем държавата, да извоюваме свободата си и да дадем на децата си Родина. Живот. Мечти.

БОЕЦ водим тази битка. За справедливост и Истината. Тогава идва и свободата, а само свободният човек може да е независим. И обратното.

 

Георги Георгиев,

ГД “БОЕЦ”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.