Home » Е-Списание, политика

Симеон II и Петър Бояджев за двореца “Врана”

2018.09.08 Няма коментари
Spread the love

Публикуваме пълния текст на изявлението на Симеон Сакскобургготски по повод двореца „Врана“

Сърдечно благодаря на всички сънародници, които ни засвидетелстваха своята подкрепа след решението на Софийския градски съд, че дворецът “Врана” не е наша собственост!

Последните няколко дни получих стотици обаждания и мейли от страната и чужбина. Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Това искрено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично.

В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна!

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства.

Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти.

Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена.

Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност!

Симеон II

————————————————————————————————————————————————–

Вместо коментар пускаме мнението на П. Бояджиев, който се познава лично със Симеон II

Да, много жалко, но Вие го заслужихте с безпринципното си поведение дълги години и в емиграция и в България. Аз не познавам юридическият казус и не го коментирам. Но беззаконието властвува в България от дълги години. Негови жертви са милиони. Вие обаче решихте да се поставите в услуга на тези които вършат беззаконието вярвайки, че ще бъдете пощаден. Това е недостойно поведение. Тези с които се съюзихте ви използуваха и сега се гаврят с Вас. Това е простата истина. И това Ви го казва човек, с който добре се познавате.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.