Home » Авторски страници, българи зад граница

Конгрес на българите в Украйна: Поздравителен адрес за Деня на Съединението

2018.09.06 Няма коментари
Spread the love

Уважаеми сънародници,

Честит Ден на Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Този исторически акт демонстрира волята на българския народ и силата на обединението. Въпреки желанието на великите сили България да е разделена, Източна Румелия се отцепва от Османската империя и се обединява с Княжество България. Редица народни бунтове и отговорното решение на бесарабския българин – генерал Данаил Николаев дават възможност 6 септември 1885 година да стане една от най-важните и значими дати в българската история.

Общите усилия на един народ дават големи резултати, след сравнително кратко време България получава своето Освобождение, последвано от провъзгласяване на нейната Независимост. “Съединението прави силата” не е само мото, изписано на сградата на Народното събрание, а е формула за успех в национален мащаб. Сигурни сме, че заедно можем повече. Нека българите бъдат обединени от общи родолюбиви каузи и пазят родното, където и да са по света. Пожелаваме на всички здраве, благополучие и успехи!

С уважение,

Колективът на
Всеукраинската обществена организация
„Конгрес на българите в Украйна

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.