Home » Авторски страници

Прессъобщение на БОЕЦ: ДжиПиГейт на рогата на Биволъ!

2018.09.13 Няма коментари

В последното си разследване Биволъ изнасят информация, документи и факти за най-голямата разкрита до сега корупционна схема , в която са замесени фактически всички държавни и общински структури, както и големите строителни компании свързани с Борисов, Пеевски и техните обръчи от фирми. Това е една огромна мрежа за реализиране на еропейски проекти и обществени поръчки, чрез стройна корупционна схема включваща консултанстки компании, вещи лица, НПО-та, държавни институции и общини. Става дума за стотици милиони, за конкретни фирми, лица и документи, доказващи престъпната схема.

#ДжиПиГейт: Гранд корупция с еврофондове и обществени поръчки през консултантски фирми

Схемата е класическа, но мащабите са изумителни. От публикуваните от Биволъ документи пред очите ни се разкрива картината на една тотално корумпирана , продажна, зависима и превзета от мафията държавна машина за източване и „усвояване“ на публични средства по всички възможни начини, със всички възможни средства и от всички възможни източници – държаваен бюджет, европейски фондове, общински бюджети.

БОЕЦ ще внесем допълнителна информация по един детайл, като така картината ще стане още по-ясна. Картината на мафиотското ограбване на държавата, а в този грабеж всички партии на статуквото са част от схемата. Борисов и господарите му са на върха, но всички са заедно в СХЕМАТА и затова всички дружно бранят статуквото, въпреки лицемерната игра на опозиция и управляващи!

В разкритите от Биволъ документи от тайното счетоводство на фирмите -консултанти – „Рила Консулт“ ЕООД, „Европрограмконсулт“ ООД, „Ем Консулт Финанс“ ЕООД, „ЕС Енерджи Проджект“ ЕООД и „Лиан Консулт Сървисиз“ ЕООД, многократно се споменва за комисионни към кмета на Видин, във връзка с изпълнение на проект „Осъществяване на външна техническа помощ за подпомагане на Община Видин при изпълнението и управлението на проект „Рехабилитация и разширяване на водоснабдителната и канализационната системи във Видин, България” . Например: Кмет Вн. – 45 000 през декември 2013 г., Кмет Вн. 16 185 през март 2014, Вн – км.– 35 000 през април 2014, Видин -к – 10 000 през септември 2014.

Така. През посочения период кмет на Видин е Герго Гергов, издигнат и избран през 2011г. от БСП. Историята на този кмет обаче е забележителна. Това е единственият кмет в новата история на Видин, който бе отстранен от длъжност от съда през 2014 г., по обвинения в корупция и злоупотреба с власт. Това стана след журналистическо разследване, от което стана ясно, че кметът е сключил договор за доставка на храни за детските градини на цени, многократно надхвърлящи пазарните. Прокуратурата повдигна обвинения на кмета и неговия заместник, като през лятото на 2014 г. БОЕЦ иницирахме гражданска подписка за отстраняването на кмета от длъжност и събрахме над 1100 подписа в подкрепа на нашето искане. По време на съдебното заседание, във Видинския съд, при което се разглеждаше иска на прокуратурата за отстраняването на кмета, БОЕЦ внесохме официално подписката в съда чрез прокуратурата.

След като през 2011 г. г-н Герго Герго бе избран за кмет на Видин от БСП, видинчани станаха свидетели на една странна на пръв поглед симбиоза между ГЕРБ и БСП, в лицето на кмета. Тази симбиоза се изразяваше в демонстрираната близост между кмета и областният координатор и депутат от ГЕРБ, Владимир Тошев – бивш член на БКП и част от инициативния комитет, издигнал Георги Първанов за президент за втория му мандат. Самият Владимир Тошев бе кандидат-депутат от ГЕРБ на изборите през 2011 г. и основен опонент на Гергов, но веднага след изборите се разбра, че лично Тошев е водил Гергов при Цветанов и Борисов, и са се договорили, като залогът е бил реализирането на предстоящият Воден цикъл на Видин, ремонтът на булевард „Панония“ и още няколко проекта, на обща стойност над 100 милиона лева. Изборите просто трябваше да „заверят“ договорката, Тошев се връща в парламента, а Гергов от БСП изпълнява ангажиментите си към приятелите от ГЕРБ. Последващата реализиция на проектите, както и верният избор на фирмите изпълнителки, потвърдиха, че кметът си изпълнява ангажимента, а комисионните към него са израз на благодарността на господарите му. В това време централата на БСП мълчеше, въпреки че близостта на Гергов – кмет от БСП и централата на ГЕРБ бе публична. Едва при идването на кабинета на Орешарски и временната ескалация на напрежението между ГЕРБ и БСП, Михаил Миков (депутат от Видин) и шеф на БСП по онова време реши да реагира и лично поръча разследването срещу Гергов. Дотогава всички бяха доволни и щастливи. Явно Гергов е спрял да се отчита към партията-майка.

Основната линия на „приятелство“ между ГЕРБ и БСП, в лицето на Тошев, Цветанов и Гергов е строителството, изпълнението на редица инфранструктурни проекти и реализирането на корупционните схеми, свързани с тях.

Бившият кмет на Видин от БСП, Герго Гергов, заедно с настоящият зам.-кмет от ГЕРБ по строителството Цветан Асенов, в братска наздравица за „усвоеното“ .

Гарант за сключеното мафиотско съдружие между кмета от БСП и ГЕРБ е лично Цветан Цветанов, който многократно удостоява кмета със своето присъствие и публични прегръдки.

Гергов и Цветанов

Гергов, Цветанов и Владимир Тошев. Изпълнител, поръчител и посредник.

Когато през 2014 година БОЕЦ организирахме кампанията за отстраняване на кмета на Видин – Герго Гергов от БСП, общинският ръководител на ГЕРБ и настоящ кмет на Видин – Огнян Ценков, издава заповед и заплашва членовете на ГЕРБ, че който се подпише в подписката ни за отстраняване на червения кмет, ще бъде изключен от партията! А в свое интервю, областният координатор и депутат от ГЕРБ – Владимир Тошев публично защитава червения кмет, а в това време цялата общественост справедливо искаше отстраняането на Гергов и дори БСП се разграничиха от него!

НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2015 г. ГЕРБ печелят и за кмет е избран общинският ръководител и пазител на предишният кмет от БСП – Огнян Ценков. Предизборно новият кмет обещаваше, че след като встъпи в длъжност, ще назначи ревизия на общината и ще обяви публично резултатите от нея, както и размера на дълга на Община Видин. Три години по-късно ревизия няма, никой не знае какво е състоянието и с колко е източена общината по време на предишното управление, а бившият кмет Гергов, лично и публично подкрепи своя наследник на балотажа. Цената за тази подкрепа е обещанието на Цветанов, че обвиненията срещу Гергов ще отпаднат и прокуратурата ще забрави за всички сигнали за корупция и други престъпления, извършени в общината по времето на Гергов. Към момента обещанието се изпълнява. Омагьосаният кръг на мафията се затваря.

И още една малка подробност. Преди Герго Гергов кмет на Видин бе Румен Видов от ГЕРБ, за когото Бойко Борисов лично сложи печата „Гарантирано от ГЕРБ“ . В момента Видов е осъден на втора инстанция на 4.5 години затвор и два милиона лева, за корупция и злоупотреба с власт, довели до щети за Община Видин за над 4.2 милиона лева. По това дело има и други осъдени лица, част откорупционните схеми, собственици на фирми за охрана, близки до Цветан Цветанов.

Да се върнем на направените от Биволъ разкрития. Видно от документите, схемите са действали по време на различни правителства, от Борисов 1, през Орешарски, до Борисов 2, а според нас действат и до момента. Описаният „Видински случай“ само онагледява механизма на изградената симбиоза мжду различните кланове на мафията и техните сателити по места и в държавната администрация. Няма значение кой е на власт, важното е далаверата да върви, това е мотото на мафията. Няма значение Кой е на власт и по друга причина, на върха винаги е Той и Кой – Буда и Пеевски, а Цацаров е пазител на тяхната криминална империя.

ДжиПиГейт е скандал, който ще разтресе цялата държава, тепърва ще станат ясни последиците от тези разкрития, както на местно, така и на международно ниво. Тази афера има потенциал да помете правителсто и управляващи, и да отключи лавината на възмедието, ако гражданите се пробудят и осъзнаят размера и всеобхватността на мафиотизирането на държавата. Държава отдавна няма, имаме една изградена мафиотска структура за източване на обществения ресурс и ограбване на народа. От нас, гражданите, зависи дали ще продължим да приемаме ролята на донори на паразитите, които ни изпиват парите, живота и енергията, или ще отстраним това зло от властта и живота си. БОЕЦ водим тази битка и тя ще се води на площадите. Гражданите срещу мафията, за да си върнем държавата!

ГД „БОЕЦ”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.