Home » Авторски страници, българи зад граница

XIV Световна среща на българските медии ще бъде в Скопие

2018.08.31 Няма коментари
Spread the love

Четиринадесетата световна среща на българските медии, организирана традиционно от Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света, ще се състои от 24 до 28 октомври 2018 г. в столицата на Р. Македония – Скопие, съобщиха от БТА.

XIV среща на българските медии ще бъде под надслов „Медии и памет”. 

Във фокуса на дискусиите на медийната среща ще са теми като „Национална гордост и исторически предразсъдъци”, „Различните лица на патриотизма”, „Бизнес и национален дълг”, „Пропагандата срещу журналистиката” и др.

Традиционно, още от първата среща, сред поканените сме и ние от Еврочикаго.  Тринадесетте срещи, проведени досега в София, Чикаго, Рим, Мадрид, Варна и Бургас, Виена, Амстердам, Букурещ, Пловдив и Велико Търново, Босилеград и Цариброд, Атина, Прага и Кишинев, се превърнаха в събития със значим ефект. Освен спояващо събитие за медийната гилдия, те са и своеобразна национална кауза, тъй като провокират диалога между сънародниците ни от всички континенти.

.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.