Home » Авторски страници

Протестиращите в Болярово: Чума няма, има подмяна на документи

2018.08.06 Няма коментари
Spread the love

Снимки: Скрийшот от видео на DTV

Протестиращи фермени от Болярово показват пред журналисти сериозни нарушения в документите на Българската агенция за безопасност за храните, свързани с дребните преживни животни в странджанските села, където бяха избити вече хиляди овце и кози. Животновъди от Болярово настояват за повторни проби, които да се изследват от две независими лаборатории. Тези стопани смятат, че са били брутално изманени.

По-долу може да се види запис на материала на DTV, в който е влючен репортер на Радио 999. Репортерът Васелин Цветанов разказва за конкретни сериозни противоречия и нередности в документите на БАБХ, за различни варианти на едни и същи протоколи и пр., които нарушения са били показани пред журналистите. Стопани в Болярово и в други странджански села въобще не вярват на твърденията на властите за чума по дребни преживни животни, заради които бяха избити овцете и козите в много стопанства в този край. Коментар от страна на институциите за тези сериозни документални нарушения засега няма, се казва в материала на DTV.

Вижте повече по темата във видеото по-долу.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.