Home » Авторски страници, Е-Списание

Цветан Василев пред “Най-добрите” за възхода и фалита на КТБ

2018.06.16 2 коментара
Spread the love

Цветан Василев. Снимка: Скрийншот от видео на “Най-добрите”

В социалната мрежа Фейсбук, както и в други социални мрежи, бе обявено събитие, озаглавено “България пита, Цветан Василев отговаря”, организирана от Георги Станков и аматьорската медия “Най-добрите”, което се е състояло на 14 юни – датата, за която бе обявено – и запис от него има в You Tube

“Най-добрите” е представено във Фейсбук от Георги Станков по следния начин: Най-добрите хора, каузи и идеи е предаване на живо в интернет за най-добрите хора, каузи и идеи на България с водещ мен – Георги Станков. Най-добрите не се вмества в шаблоните за типична медия – това е аматьорско предаване без специална техника, ефекти или грим. Силата на моята медия е нейната спонтанност, неподправеност и искреност.” “Най-добрите” съществува от четири години.

Главният обвиняем по делото за фалита на Корпоративна търговска банка и бивш мажоритарен собственик на банката Цветан Василев е отговарял на живо, чрез дистанционна връзка, на въпросите на Георги Стайков и на зрители на предаването в интернет, някои от които са доста критични. Запис на това интервю с Цветан Василев, което е с дължина повече от 4 часа, може да се види по-долу.

Някои от зрителските въпроси. Снимки: Скрийншот от видео на “Най-добрите”

В интервюто става дума най-вече за КТБ, за възхода и фалита на банката, но са обсъждани и въпроси, свързани с биографията на Цветан Василев, с българския преход, с други банки, с Омандския фонд, с одиторите на КТБ и кредитните досиета, с изявления на специализираната прокуратура за казуса “КТБ”, с т.нар. “кухи фирми”, с икономиката на страната, бизнеса, политическата и медийната среда.

Снимка: Скрийншот от видео на “Най-добрите”

Цветан Василев казва, че не се смята безгрешен и, че е направил много грешки, но обяснява защо не е съгласен с различни твърдения и определения на прокуратурата по отношение на КТБ. “Банката никога не е била финансова пирамида” – заявява Василев. Той казва също, че не съмнява, че съдът е под огромен натиск по отношение на делото срещу него. Както и, че вече е завел дела срещу българската държава, във връзка с фалита на КТБ. “На България й предстоят тежки моменти, във връзка с фалита на системна банка, колкото и да се отрича, че банката е била системна” – казва още Цветан Василев.

Ето какъв коментар е написал Георги Станков във Фейсбук, във връзка с това интервю:

“Някакви инфантилно-нарцистични личности си губеха времето да коментират моите умения на водещ и на журналист.

Както вече казах – не съм журналист и не съм подготвен.

Това е срамно, но не за мен, а за критиците ми. Особено, когато са професионални журналисти, а текстовете им не блестят с дълбочина. Да, четох материали, да – гледах доста видео продукция по темата КТБ, но не смея да твърдя, че съм подготвен. На фона на Василев, който 4 часа и 20 минути стоя пред камера и говори, никой от коментиращите не е компетентен и подготвен. Срамното е друго. Срамно е, че не са свободни да направят това, което направих аз.

Ето защо ще кажа на такива коментиращи: понякога става дума не за подготвеност. Особено, когато целта е просто да има възможност някой да изрази позицията си. Става дума за характер. Става дума за ценности. А на вас те ви липсват или са силно деформирани.”

Лица от “Най-добрите”. Снимка: Фейсбук

2 коментара »

 • Георги Станков said:

  Здравейте!
  Благодаря Ви, че отделихте време да отразите предаването с участието на Цветан Василев.
  Моля само за две корекции:
  1. Предаването беше на 14 юни, не юли. Това е символична дата в някои отношения – тогава през 2013г. НС избра Пеевски за шеф на ДАНС и започна големият граждански протест; на същата дата през 2014г. медиите на Пеевски и Прокуратурата обявиха, че Василев е поръчал убийството на Пеевски; и на същата дата направихме интервюто.
  2. Предаването не беше качено в YouTube – то се излъчваше в реално време (стриймваше, както казват някои).

  Още веднъж благодаря за споделянето! Желая ви успехи!

  Георги

 • Mariana said:

  Здравейте, Георги, благодаря за добрите думи.

  Думата “юли” разбира се съдържа една сгрешена буква, защото месецът е юни и всички знаем и помним какво се случи на 14 юни 2013 г. Публикацията е редактирана.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.