Home » Авторски страници, българи зад граница

Тържество за 24 май в Българското училище в Москва

2018.06.01 Няма коментари
Spread the love

На 18 май 2018 г. Българското училище към Посолството на Р. България в Москва проведе своя традиционен училищен празник по случай 24 май и завършването на учебната година.

В Гербовата зала учителите и учениците посрещнаха извънредния и пълномощен посланик г-н Бойко Коцев с Всеучилищния химн “Върви, народе възродени”. След топлото и сърдечно приветствено слово на посланика и емоционалното слово на училищния ръководител г-жа Мария Бълхова беше прочетен Поздравителен адрес от Асоциацията на българските училища в чужбина.

Посланикът връчи удостоверенията и грамотите на учениците, и на децата от предучилищната и детската група. С топли пожелания и паметни подаръци бяха изпратени двете абитуриентки Александра и Камелия Димови.

Училищният ръководител връчи на посланика от името на учителите, учениците и родителите Благодарствен адрес за безрезервната подкрепа и съдействие в работата на училището.

След жанрово разнообразната художествена програма празникът завърши с вкусна трапеза, подготвена от родителите.

И отново едва си занесохме цветята вкъщи. Как ли се справят колегите от големите училища…

 

Маргарита Маринова,

учител по БЕЛ и почетен член на Асоциацията на българските училища в чужбина

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.