Home » Авторски страници

ГД “БОЕЦ”: Прокуратурата цитира Пеевски като аргумент да не образува проверка срещу него

2018.06.02 Няма коментари
Spread the love

“Прокуратурата цитира Пеевски! Това вече е дъното, закривай! (документи)” – под това заглавие в сайта на Гражданско движение “БОЕЦ” е публикуван материал за пореден сигнал на БОЕЦ до прокуратурата, както и отговора на този сигнал. Ето какво се казва в този материал:

Делян Пеевски. Снимка: в. “Капитал” (архив)

За последните пет години БОЕЦ сме внесли десетки сигнали в прокуратурата и сме прочели десетки страници откази и прокурорски бисери. Тази институция се е превърнала в служба за издаване на индулгенции и оправдаване на своите господари, отдавна е загубила функцията си на защитник на обществените интереси. Последният отговор, който получихме, обаче, е нещо ново и за нас. За първи път прокуратурата цитира Пеевски, като използва думите му, като аргумент да не образува проверка срещу… Пеевски. Директно признание, че Пеевски е господар и собственик на прокуратурата! ТОВА ВЕЧЕ Е ДЪНОТО!

На 22.02.2018 г. БОЕЦ внесохме поредният сигнал по повод зададените от президента Радев въпроси за бизнес отношенията на Бойко Борисов и Пеевски. Сигналът ни бе разпределен в Специализираната прокуратура на Иван Гешев (дизеловият космонавт). Прилагаме текста на сигнала:

ДО: ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

С И Г Н А Л

ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” ЕИК 176949776

АДРЕС – Гр. Видин к-с „Панония” блок 4 вх. З ап. 157 тел. 0899591399

На 14.02.2018 г., в свое интервю по телевизия БТВ, премиерът на Република България Бойко Борисов направи твърдение, че Иво Христов – шеф на кабинета на президента е работил в телевизия на депутата Пеевски. В отговор, на 15.02.2018 г. в свое изявление пред медиите, Президентът на Република България Румен Радев зададе публично следните въпроси към премиера Бойко Борисов: „И ако някой наистина смесва в едно изречение хора от моята администрация с името на г-н Пеевски, той дължи отговори на въпроси. Имал ли е срещи и продължава ли да има срещи с г-н Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с г-н Пеевски? Разпределял ли е и продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?“

БОЕЦ сезираме прокуратурата за думите на Президента Радев и изискваме да се провери, на какво основание г-н Радев задава тези въпроси? С каква информация разполага президентът, даваща му основание да зададе въпросите, уличаващи премиера Борисов и депутата Пеевски в нерегламентирани общи бизнес интереси и в корупционни схеми и незаконни действия на премиера Борисов, с цел разпределяне на обществени поръчки в интерес на депутата Делян Пеевски. Сезираме прокуратурата за основателни съмнения, съдържащи се в думите на президента Румен Радев, за извършени тежки престъпления от общ характер от лицата Бойко Борисов – премиер и Делян Пеевски – депутат, а именно – корупция, конфликт на интереси, злоупотреба с власт, организиране на престъпна група с цел източване на бюджетни, европейски и общински средства, чрез корупционни схеми за манипулиране на обществени поръчки в интерес на депутата Пеевски.

В редица разследвания на български медии, като сайтовете „Биволь” и „Фрогнюз”, е изнесена информация и факти за обществени поръчки на обща стойност почти един милиард лева, спечелени от фирми, свързани с депутата Делян Певски. Голяма част от тези обществени поръчки са реализирани по време на управленските мандати на Бойко Борисов, като премиер на България. Има и информация, водеща до логичен извод, че Бойко Борисов и Делян Певски имат общи бизнес интереси и скрита обща собственост в тютюневия гигант „Булгартабак”, както и в други фирми и офшорни компании, зад които прикриват своята собственост, капитали и общи бизнес интереси.

Прилагаме линкове към публикации на „Биволь” и „Фрогнюз”:

https://bivol.bg/public-procurements-peevski.html

https://bivol.bg/ograda.html

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/borisov-peevski-niamali-nishto-obshto-bulgartabak-kakvo.html

БОЕЦ, като представители на гражданското общество и поради високия обществен интерес, изискваме от прокуратурата на Република България да извърши цялостна и задълбочена проверка на представените от нас данни и съмнения, като образува досъдебно производство, в хода на което бъдат установени всички факти и обстоятелства относно общите бизнес-интереси на Бойко Борисов и Делян Пеевски, както и дали Бойко Борисов, в качеството си на министър председател, чрез властовите си възможности е разпределял обществени поръчки в интерес на депутата Пеевски.

22.02.2018 г. Видин

Г. Георгиев – председател УС НА ГД „БОЕЦ”

—————————————————————————————————————————————

В своето Постановление за отказ, прокурор Богдана Тончева от СП се позовава само на медийни публикации и мнението на депутата Делян Пеевски! Не е грешка! Прокуратурата отказва да извърши проверка, отказва да събере данни и доказателства, да провери фактите и обстоятелствата, да извърши нужните процесуални действия, като в хода на едно досъдебно производство извърши всичко необходимо, включително да изисква допълнителна информация от президента и да разпита Бойко Борисов и Пеевски! Отказват да изследват данните, съдържащи се в приложените от нас материали на Биволъ и Фрогнюз, в които се съдържат конкретни доказателства и информация, водеща до обосновани изводи, че Борисов и Пеевски имат сериозни и дългосрочни корупционни бизнес отношения. А вместо това се позовават на медийни публикации и мнението на Пеевски, в стил „щом господаря така казва, значи е така“! Това вече наистина е дъното! Не коментираме правописните грешки и грамотността на прокурор Тончева, а само нейния професионализъм или липсата на такъв. Това е несериозно, дори кварталният полицай, ако бъде сигнализиран за някаква нередност, ще извърши проверка и ще разпита потенциалните свидетели. Гражданите в сигналите си до прокуратурата могат да се позовават на медийни публикации, но прокурорите в своята работа са длъжни да използват целият процесуален и институционален ресурс, с който разполагат, за да установят истината. Ако са истински прокурори, а не слуги на мафията, тогава им стигат и думите на господаря. Прокуратурата се задоволява с думите на Пеевски. Нищо, че сигналът е срещу Пеевски. БОЕЦ ще обжалваме пред Апелативна прокуратура, само за да попълним колекцията си от прокурорски бисери. Цацаров се явява в качеството на секретарка на Пеевски и сериозно обмисляме следващите сигнали срещу Пеевски да ги подаваме директно до него и направо той да ни отговаря от името на прокуратурата. Поне ще спестим време, а резултатът ще е същият!

Прилагаме официалният отговор на Пеевски (прокуратурата).

В държавата на мафията всички институции са подчинени, превзети и превърнати в бухалки и слуги на мафията. Нямаме правосъдие, свобода на словото и демокрация. Властва диктатурата на мафията! Гражданското общество и свободните и независими медии останахме единствената сила, която може да се противопостави на това зло, за да си върнем държавата. БОЕЦ водим тази битка!

 

ГД “БОЕЦ”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.