Home » Авторски страници, българи зад граница

ГК – Торонто за инициативата “Розите на България”

2018.05.08 Няма коментари
Spread the love

По инициатива на МОН, на 11 май – Ден на светите братя първоучители Св. св. Кирил и Методий – в различни точки по света проектът „Розите на България“ обединява ученици от български неделни училища, учители, родители и представители на българската общност за изпълнение на традиционно българско право хоро. В събитието участие взимат и български танцови състави, които заедно през 2018 г. – Европейска година на културното наследство и годината на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз – популяризират българските традиции, език, фолклор, култура и бит.

Инициативата “Розите на България” се организира от МОН с подкрепата на Министерството на външните работи, Министерството на културата, Държавната агенция за българите в чужбина и български дипломатически и консулски представителства в чужбина.

В случай, че бихте искали снимки от участието на ръководеното от Вас българско училище/състав в инициативата на МОН „Розите на България“ да бъдат публикувани на интернет страницата на Генералното консулство на Р. България в Торонто, моля, изпратете името на организацията и фотографиите на адрес: [email protected].

 

Генерално консулство на Р. България в Торонто

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.