Home » Авторски страници

6-годишно българче, чиито родители бяха убити в Кейптаун, се прибра в Родината

2018.05.21 Няма коментари

Шестгодишното българско момиченце, чиито родители българи бяха убити на 12 февруари т.г. в дома им в Кейптаун, Южна Африка, се прибра в родината, информира пресцентърът на МВнР. Това е станало благодарение на съвместните усилия на външните министри на двете държави Екатерина Захариева и Линдиве Сисулу. Днес в Буенос Айрес, където българският външен министър води делегацията на ЕС за срещата на външните министри от Г-20, г-жа Захариева е благодарила на г-жа Сисулу за съдействието.

Екатерина Захариева и Линдиве Сисулу

“Това е резултатът, когато повече жени влизат в политиката” – коментира ръководителката на южноафриканската дипломоция.

Още на 29 март, по време на работното си посещение в Южна Африка, министър Захариева повдигна въпроса за 6-годишното българско момиченце пред своя колега Линдиве Сисулу.

Миналата седмица съдът окончателно разреши завръщането на детето в България и посланик Стефанов доведе момиченцето у нас – се казва още в прессъобщението на МВнР.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.