Home » Авторски страници

Микробус се вряза в заведение в Мюнстер. Най-малко 4 убити и 30 ранени

2018.04.07 Няма коментари

Снимка: Туитър

Микробус се е врязал днес във външните маси на заведение в историческия център на немския град Мюнстер. Убитите са поне четирима, ранените – най-малко 30. Според Си Ен Ен шестима от ранените са в критично състояние, а други шест имат опасни за живота наранявания. Нападението най-вероятно е било умишлено и става дума за терористичен акт. 

Снимка: Туитър

Сред загиналите при инцидента е и предполагаемият извършител, който се самоубил с огнестрелно оръжие. Засега не е обявена самоличността му. Появиха се съобщения, че полицията издирва негови съучастници.

Снимка: Туитър

Районът на инцидента е отцепен. Полицията помоли в Туитър всички граждани да се въздържат от посещения в центъра на града. Тези, които в момента са там, е добре да напуснат, колкото могат по-бързо, за да не пречат на работата на полицията.

Засега няма данни за пострадали български граждани при днешния инцидент в Мюнстер.Българският генерален консул във Франкфурт на Майн Стефан Димитров е в непрекъснат контакт с ръководството на полицията в Мюнстер, съобщи пресцентърът на МВнР. Съдействие оказва и почетният консул на Р. България в Мюнстер Вернер Йостмайер.

Български граждани, които желаят да получат информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Берлин: +49 30 201 0922; +49 176 122 99 190 и на генералното консулство във Франкфурт на Майн: +49 69 509 278 13 10, както и на телефона на Ситуационния център на МВнР: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.