Home » Авторски страници, българи зад граница

Концерти на Валди Тотев в Канада

2018.04.08 Няма коментари
Spread the love

ВАЛДИ ТОТЕВ от група „Щурците“

Имаме чудесната възможност да чуем песните на Валди Тотев (композитор, певец и клавирист на групата „Щурците“) на живо, поради щастливата случайност, че той и Дими Димитрова, цигуларка, са поканени в Бъфало. Тази покана ни позволява и възможността Валди да посети и Канада.

Валди Тотев и Дими Димитрова. Снимка: You Tube

ELARTE corp. и Център „ЗОРНИЦА“ Ви канят

да се срещнете с ВАЛДИ ТОТЕВ в няколко канадски града!

13.04.2018 – Ниагара (петък)

20.04.2018 – Торонто (събота)

15.04.2018 – Китченер (неделя)

22.04.2018 – Монреал (неделя)

Валди Тотев – композитор, певец и клавирист на група “Щурците”.

Преди това – от 1971 до 1974 г. свири с група „Фактор“, както и с легендарния Емил Димитров. „Щурец“ е от 1976 г., като е написал някои от най-известните песни на групата: „Футуролог“, „Огнен знак“, „Помниш ли“, „Среща с деня“, “Навечерие”, “Не умирай” и др. В началото на 90-те години започва солова кариера и издава албумите „Далтонистът“ /1992/, „Кръстопът“ /1995/, „В часа на залеза“ /1999/ ,„Светлинaта“ /2002/ и „Ветровито“ /2004/. Последно издава DVD “Помниш ли”.

Валди е внук на полк. Владимир Серафимов – герой от Балканските войни, освободител на Родопите от османско владичество. Прадядото на неговия прадядо Георги Серафимов или даскал Гено – бащата на полковник Серафимов, и прадядото на Васил Левски са братя – Тудор и Кръстил. Даскал Гено е бил убит от черкези при отстъплението на турските войски по време на Освободителната война. Къщата му в Свежен, където се е крил и Левски, сега е музей. Още трима от прадядовците на Валди са били убити от османската власт, като първият – Спахи Драгой, е бил обесен в Цариград. Роднините на Валди Тотев са подарили всичките ордени и медали на дядо му, полк. Серафимов, на музеите в селото, което носи неговото име.

22.04.2018 г. (неделя) – МОНРЕАЛ

5220 Décarie Blvd, Montreal, Quebec H3X 2H9,

Restaurant CINECITTA

Билет:

Единична цена – $ 20
При група от 5 – $ 15

За билети:

Пишете на [email protected]
или sms на (514) 629 6951:
ще Ви насочим откъде най-близо може да закупите билет.

 

Легендарната група “Щурците”

Молба:

Молим всяка група, която закупува билети, да остави мобилен телефон за връзка, в случай, че има промяна в залата, поради ограничения брой места.

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

Канадско-български център “Зорница”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.