Home » Авторски страници

Стела Николова: Истинските новини от недържавата

2018.04.25 Няма коментари
Spread the love

От ретроградният Меркурий влязохме право в ретроградния Плутон.

Карикатура: Чавдар Николов

На младежка европейска конференция забранили на младежите да задават каквито си искат въпроси на негово превъзходителство премиера Борисов, но пък инструктажът бил да му станат на крака и да ръкопляскат силно. За награда им приготвили алкохол и танцьорки, но европейските младежи се възмутиха и скандалът отекна до Брюксел, който отказа да плаща масрафа на Лилета с почерпката.

Иванчева е в ареста, защото съдията, който се падна на “случаен” принцип да гледа мярката й за неотклонение, публично се възхищава от главния КОНПИ-р Пацо*, но пък женицата, която изтика автобуса от магистрала “Тракия” и уби 6 човека, е пусната под гаранция от 5 000 лв.

Шефовете на спецпрокуратурата и КПКОНПИ Иван Гешев и Пламен Георгиев, и заместниците им Димитър Петров и Антон Славчев. Снимка: ПРБ

Утре ще се гледа обжалването на задържането под стража на Иванчева и вероятно в Апелативния спецсъд са в трепетно очакване от томболата с джуркането на съдиите.

Обществото се раздели по повод ареста на Иванчева от “ужас, къде са й гражданските права”, до “така й се пада, цялата светела като елха”, според това кой какви медии гледа и чете.

Като казах медии, днес стана ясно, че сме паднали с две места в класацията по свобода на словото – 111 място, и сме последни на Балканите.

Карикатура: Христо Комарницки

Шиши да почерпи, все пак той се възползва от всички еврофондове, които правителството отпуска на неговите медии за реклама, а Цацаров предпочита неговите сайтове за интервюта и изявления, за да не би някой да му зададе въпрос, на който да не се съгласи да получи вместо отговор друг въпрос. Но този път отговори, че с ареста на Иванчева Сичко е 6. Те така бяха и други арести, които катастрофираха в съда, но кой ти помни!

Десислава Иванчева в деня на ареста й

Като казах Цацаров, та се сетих, че след като главният цацаратор се накара на Захариева и заплаши правителството с въпрос (той така обича), Борисов се сети да мъцне нещо по темата с ареста на Иванчева след около 72 часа. Та, дебелият гълъб на мира каза, че проблем било само дето висяла 5 часа на булеварда с белезници, но му обяснили, че така трябвало. Нито дума не каза, че адвокатите й не са допуснати до нея в нарушение на закона, нито, че й запушиха устата с ръка пред медиите.

Карикатура: Христо Комарницки

Премиерът вчера се отпусна и говори, говори, интервюта дава. Разбрахме, че е завършил два университета – този на Тодор Живков и другия – на царя. Разбрахме и, че в Турция ходи с големия самолет, а в Германия – с малкия. Разбрахме и, че няма да каже нищо за пътешествието на Волен до Крим, защото искал да си изкара мандата и президентстовото не го влечало.

Че как ще го влече?! Там не може всичко да зависи от него, или греша? Ако пак ГЕРБ управляват, ще си зависи, ако пък Цецка беше станала президент, то тогава Бойко щеше да го играе премиер, външен министър, президент и постоянната му длъжност “арменски поп”!

Снимка: Фейсбук

Плочките пред НДК-то се надигнали.

Ех, тези софиянци, все недоволни. Вие се радвайте, че имате плочки изобщо, щото някои сега откриват асфалта като вещество.

Ама харчили парите ни на вятъра!

На никакъв вятър не е.

Я питайте Пацо дали няма данни, а?

 

Стела Николова

————————————————————————————————————————————————————————————-

* Пламен Георгиев, председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.