Home » Авторски страници, българи зад граница

Салон за българска култура и духовност – дискусия за вярата

2018.03.06 Няма коментари
Spread the love

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ, ВЯРВАЩИ ХОРА, БЪЛГАРИ!

Салон за българска култура и духовност – Чикаго организира среща, на която ще се дискутира темата за мястото на вярата и религията в живота на съвременния човек. Макар и да живеем във време на материална презадоволеност и технически напредък, все по-често разбираме, че и нещо друго не ни достига, за да се радваме пълноценно на дните си. Какво е то? Как и къде да го открием? Когато достигнем до отговора на тези въпроси, ще разберем, че то зависи единствено и само от нас самите. Да се обърнем навътре към себе си и да го потърсим в нашето сърце. Тогава можем да усетим Светлината, Доброто, Истината, Любовта.

Все по-често си пожелаваме на големите празници успехи за материални придобивки, напредък и благоденствие, което е прекрасно, но някак си остава празно и без съдържание, ако нямаме духовния стремеж и търсене на нравствените ценности. Затова сърцето ми се изпълни с топлина, когато прочетох новогодишното приветствие на 1 януари 2017 г. на екипа на EuroChicago.com, който ни честити настъпващата нова години с едно дълбоко послание – да не загиват никога ВЯРАТА, ЛЮБОВТА, НАДЕЖДАТА, ЧОВЕЧНОСТТА. Защото когато имаме силната Вяра, ще я има и Надеждата за по-добро. А когато имаме Надежда, откриваме Любовта – всепречистваща, окриляваща, истинска! Тази – Божествената!

Заповядайте на дискусията, която ще се проведе на 10 март 2018 г. (събота) от 16:00 до 18:00 часа в малката зала на център „Магура“, на адрес: 415 W. Golf rd., Suite # 7, Arlington Heights, IL 60005.

ВХОД СВОБОДЕН.

 

Салон за българска култура и духовност

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.