Home » Авторски страници

Патрик Смитьойс: Защо сме на протеста утре

2018.01.03 Няма коментари
Spread the love

Патрик Смитьойс. Снимка: Фейсбук

И нашето семейство е на протест в четвъртък (4 януари). Не защото не искаме туристите в Банско да карат ски, а заради 5 елементарни причини:

1. Че на нас ни е писнало, винаги най-важните решения в парламента да се вземат в последния работен ден, за да отнемат на хората възможността да реагират адекватно. Така не се управлява една държава.

2. Че карат нашите медии масово да лъжат, че “големият проблем” е липсата на втори лифт в Банско и едва ли не “еколозите” провалят Банско като ски-курорт. Разбира се не дават на същите еколози да обяснят пред хората къде точно е болката, а именно, че със сегашното решение на министъра отварят път за строителна дейност в половината от територията на парк Пирин! Вторият лифт е най-малкия проблем.

3. Освен това, лифтът в Банско в момента върви на бавни обороти – частично опашките са изкуствено създадени, за да сеят стрес и недоволство. Ходил съм на десетки ски курорта в Швейцария и Франция, където един лифт, подобен на този в Банско, през една въжена линия вози 4 пъти повече скиори, отколкото този в Банско. Така че, един сериозен ремонт на съществуващия лифт прави втори лифт абсолютно излишен.

4. Градчето Банско самото е срам за цяла България. Стана град на духовете – в 80% от апартаментите няма никой. Банско не е ски курорт, а паметник на кражби и усвояване на средства, безумно строителство и измама във всякакъв вид.

5. Заради климатичните промени, Банско скоро ще приключи изобщо като значителна зимна дестинация.

Стефи Камчева Смитьойс на протест в защита на Пирин, проведен на 27.12.2017 г.. Снимка: Тихомира Методиева Тихич

Затова и ние ще протестираме утре. Надявам се да дойдете и вие!

 

Патрик Смитьойс

——————————————————————————————————————————————————

Бел.ред.: Още за протеста в защита на Пирин – вж. тук.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.