Home » Авторски страници

Правозащитникът Вихрен Михайлов внесе жалба в МВР за полицейски произвол

2017.12.11 Няма коментари
Spread the love

Вихрен Михайлов

Днес, 11.12.2017 г., правозащитникът Вихрен Михайлов внесе жалба в Министерството на вътрешните работи, във връзка с поредно грубо посегателство върху неговите граждански права от страна на “Център за градска мобилност” ЕАД  – София и неясно по какъв договор съдействащата на ЦГМ полиция.

Ето част от съдържанието на тази жалба:  На 9 декември 2017 г. около 16 часа в автобус 73, както и на спирка на обществения транспорт, преди пазар „Борово”, спрямо мен бе упражняван полицейски произвол, в продължение на около 30 минути – физическо насилие над мен и психически тормоз над дъщеря ми Яна на 7 години….”

Поводът за поредния сблъсък е принципният подход на Вихрен Михайлов към работата на Центъра за градска мобилност и услугите, които предоставя на тази фирма българската полиция. На многочислените запитвания на правозащитника на какви основания полицаите оказват помощ на контрольорите в градския транспорт, досега той не е получен нито един отговор. Съществува ли някакъв договор между “ЦГМ” ЕАД и МВР, платени ли са услугите на полицаите, на доброволни начала ли са?

Нито от фирмата, нито от Министерството са отговорили на Михайлов, но симбиозата между издържаното от данъкоплатците МВР и частната фирма е очевидна и е ежедневна. Според Вихрен Михайлов, община София, фирмата “ЦГМ” и МВР действат незаконосъобразно и противоправно, в ущърб на жителите на гр. София. Заради неговата принципна гражданска позиция той е малтретиран многократно, като за съжаление в събота това се е случило и пред неговата 7-годишна дъщеричка.

Ситуацията е повече от парадоксална, органите на реда, които би трябвало да са на страната на българските граждани и да защитават хората, с чиито данъци им се плащат заплатите, са против гражданите!? Вместо институции, които защитават гражданите, става дума за репресивни органи, което е ужасяващо за старана член на ЕС и за държава, подписала всички възможни договори за защита правата на човека.

Следва видеозапис на интервю с Вихрен Михайлов, в което той разказва повече за случая.

Целият текст на внесената от Вихрен Михайлов жалба може да се прочете ТУК.

 

Текст, снимки и видео:

Ивайло Зартов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.