Home » Авторски страници

Пред прага на Новата година, със старите проблеми

2017.12.29 Няма коментари
Spread the love

Правозащитникът Вихрен Михайлов за важни системни проблеми в България, които ще продължат да се възпроизвеждат, докато всеки играе някаква роля на мястото, на което е, за да оцелее и/или да се замогне материално.

Във видеозаписа, приложен по-долу, става дума за транспортната мафия, ИА “Автомобилна администрация”, “Софийска вода”, ЧЕЗ – България, “Топлофикация” АД, Центъра за градска мобилност в София. Вихрен Михайлов споменава имената на конкретни отстранени за корупция служители, които после ги връщат на работа или ги назначават някъде другаде, на удобни места. Което води до това, че държавността се разпада, икономиката също и страната като цяло затъва.

Няма и нравствено-етични ценности и правила, които да се спазват – казва правозащитникът. Политици, чиновници, обикновените граждани дори, играят роли, за да оцелеят и да просперират материално, и така легитимират наложилата се порочна система, от която иначе мнозина се оплакват – казва още той. И ги призовава да излязат от роля, да бъдат човеци. Да не съдействат на тази порочна система, да й се противопоставят, защото тя иначе ще продължи необезпокоявано да се възпроизвежда и обществото ще продължи да затъва. (Тема, за която можете да прочетете и в текст на Вихрен, публикуван наскоро в нашето издание.)

Какво казва още Вихрен Михайлов – чуйте във видеозаписа, направен от Ивайло Зартов.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.