Home » Авторски страници, българи зад граница

Среща на генералния консул Иван Анчев с шерифа на окръг Кук Томас Дарт

2017.12.14 Няма коментари
Spread the love

Иван Анчев, Томас Дарт, Людмила Тасева

На 13 декември 2017 г. генералният консул на Р. България в Чикаго Иван Анчев и консул Людмила Тасева проведоха работна среща с шерифа на окръг Кук* (Cook County Sheriff) Томас Дарт. По време на срещата бяха обсъдени различни аспекти на двустранното сътрудничество. Шериф Дарт изрази задоволство от ниските нива на криминална активност сред българите в поверения му район. Специално отбеляза, че според статистиката, от 2004 г. до момента броят на задържаните от шерифския офис наши сънародници е едва 92 души, повечето от които за дребни нарушения.

Иван Анчев и Людмила Тасева запознаха шериф Дарт с предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС и свързаните с това отговорности на българското генерално консулство в Чикаго, в рамките на консулския корпус на държавите от ЕС. Беше изтъкната необходимостта от подобряване на взаимодействието и обмена на информация между консулските представителства на ЕС и местните власти, в т.ч. Офиса на шерифа, при всякакви случаи на големи природни бедствия, крупни инциденти и терористични атаки. Шериф Дарт увери, че подобен бърз обмен на информация е важен приоритет за неговата администрация и прие да бъдат набелязани конкретни мерки в тази насока.

Беше договорена среща на шериф Дарт с генералните консули на държавите от ЕС в Чикаго, в периода на българското председателство от януари до юни 2018 г.

 

Генерално консултво на Р. България в Чикаго

————————————————————————————————————————————————————–

* Бел.ред.: Окръг Кук (Cook County) в щата Илинойс e основан през 1831 г. Наречен е на политика Даниъл Поуп Кук. Площта му е 4233 km², от които 1784 km² в езерото Мичиган. Граничи с окръзите Макхенри и Лейк на север, с щатите Мичиган и Индиана на изток, с окръг Уил на юг и с окръзите Дюпейдж и Кейн на запад. Окръгът е втори по население в САЩ след окръг Лос Анджелис. Повече от половината жители живеят в административния център Чикаго.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.