Home » Авторски страници

Акция в подкрепа на Люба Кулезич пред софийския офис на BiT

2017.11.24 Няма коментари
Spread the love

Във връзка с новината, че предаването на тв водещата Люба Кулезич “Честно казано” е било свалено от ефира на BiT (вж. тук), а договорът на журналистиката с телевизията е бил прекратен, от Гражданско движение “БОЕЦ” организират акция пред софийския офис на базираната в Чикаго телевизия, който се намира на ул. „8-ми декември“ 13 в Студентски град. Акцията е насрочена за понеделник, 27 ноември, от 10 ч. местно време. От “БОЕЦ” призовават гражданите, които не са съгласни с това поредно посегателство върху свободата на словото в България, да се включат в протестното събитие.

В мотивите на ГД “БОЕЦ” за акцията се казва:

“Журналистката Люба Кулезич бе отстранена от ефир по най-бруталният начин. В държавата на мафията знаем как и защо става това. В държавата на мафията свободните граждани и независимите журналисти имаме само един механизъм за защита и той се нарича ГРАЖДАНСКА СОЛИДАРНОСТ! Реакция на всеки удар на дебелите, защото така браним не само себе си, браним и свободата си и правото си да говорим Истината! И ДА! Удара срещу Люба Кулезич е удар не само срещу нея, а и удар срещу свободата на словото, удар срещу всеки един от нас!

БОЕЦ винаги сме реагирали на всяка репресия на управляеащата ни мафия, независимо срещу кого е била насочена. Защото така трябва. В ефира на предаването на Кулезич стотици хора получиха трибуна да говорят и поставят проблеми по теми, които никъде другаде не можеха да се чуят! Десетки случаи за корупция, както и случаи на репресии на управляващите спрямо неудобните. И затова бе ударена. И много други преди това… И всеки от нас може да бъде следващият.

ПОНЕДЕЛНИК, 10.00 ч., ПРЕД СГРАДАТА НА BiT – “ТЪРСИМ ЛЮБА”

БОЕЦ ЩЕ БЪДЕМ ТАМ! И ПРИЗОВАВАМЕ СВОБОДНИТЕ И НЕПРИМИРИМИТЕ ДО ДОЙДАТ, ДА ПОКАЖЕМ НА ДЕБЕЛИТЕ, ЧЕ НИ ИМА И НЕ МОГАТ ДА НИ СМАЧКАТ И ЗАТВОРЯТ УСТИТЕ!

#ТърсимЛюба”

Кадър от предаването на Люба Кулезич

Още по темата за сваленото предаване “Честно казано” и отстраняването на Кулезич:

Люба Кулезич разказва за в. “Дневник”, че във вторник в медията е имало събрание, на което са присъствали директори в телевизията, водещи на предавания и единият от собствениците Павел Вълнев. По време на това събрание е започнал конфликт между Кулезич и изпълнителния директор Симона Ангелова. Ангелова казала в присъствието на собственика, че “се забелязвала една неумереност в телевизията”, цитирала Атанас Буров, който казвал, че “парите обичат тишината”, визирайки малкия брой реклами, изразила и притеснения, “че се говори, че имаме политическа обвързаност” и че “се финансираме отвън”. Кулезич се ядосала и обърнала внимание, че Буров е имал предвид банките и парите, които “обичат тишината”, а не медиите.

Люба Кулезич смята, че собствениците не са обективно информирани, тъй като идват рядко в България. Според нея информацията, която тече “по трасето от оперативното ръководство на телевизията до собствениците в Америка” е причината за свалянето на предаването “Честно казано” и нейното отстраняване.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.