Home » Авторски страници

Фирма с капитал 5 хил. лв. има милиони за цесия. Навързани факти, не доказателства…

2017.11.25 Няма коментари
Spread the love

“От юни 2017 г. Телевизия Европа е еднолична собственост на Добрин Иванов и неговата фирма “Дипи”. Същият Добрин Иванов, изглежда, е изключително близък до друг медиен магнат – Делян Пеевски – и е служил като негов посредник в сделките му около оръжейния завод “Дунарит”. През 2016 г. Делян Пеевски и Едуардо Миролио – най-големият вложител в КТБ след БТК – чийто основен интерес е да си върне вложените пари след разпада на банката, финализират множество сделки, предимно през офшорни компании. От “Булгартабак”, през “Техномаркет” до “Дунарит”, както съобщава в. “Капитал” – из публикация на “Терминал 3”.

Снимка: Стела Николова

Фирмата “ДиПи”, която е с инициалите на Делян Пеевски, няма нищо общо с Пеевски – заяви новият изпълнителен директор на ТВ “Европа” Георги Харизанов.

Потресаващото в тази фирма е, че тя е с капитал от 5000 лв., а е успяла да купи цесия за милиони от офшорка, свързвана с Пеевски, които после да продаде на синдиците на КТБ, а те услужливо на държавата, която много искаше “Дунарит”.

Тази фирма, която изниква от нищото, за да не продава офшорка, свързвана с Пеевски, направо на синдиците, се явява смокиновият лист, който да прикрие договорката. Това хубаво, ама откъде фирма с 5000 лв. капитал има милиони за цесия? – това не интересува никого в тази държава, очевидно.

Същият собственик – Добрин Иванов има и други фирми, като не знам точно коя е собственик на ТВ “Европа”, та да мога да проверя и тя с колко капитал е. И дали г-н Иванов би могъл да докаже доходите си, с които пазарува така на едро, ако някой все пак реши да му направи истинска проверка?

Докато търсих информацията за “Дунарит” и прекрасната възможност на фирма “ДиПи” да услужи на държавата, се присетих са закона на Пеевски за вторичното ограбване.

Както казва новият шеф на ТВ “Европа”, това са само навързани факти, не били доказателства.

Не, сигурно не са за НАП и прокуратурата!

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.