Home » Авторски страници

АБУЧ: In Memoriam проф. Костадин Грозев

2017.11.05 Няма коментари
Spread the love

Проф. Костадин Грозев. Снимка: Личен архив

Уважаеми колеги и приятели на българските училища в чужбина,

С прискърбие Ви съобщаваме за кончината на професора от СУ „Климент Охридски” г-н Костадин Грозев – историк, американист и голям съмишленик на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ), който почина на 3 ноември 2017 г.

През годините имахме неговата неизменна подкрепа като Научен директор на Университетския комплекс по хуманитаристика „Алма матер“ . Професор Грозев бе верен съмишленик на каузата на училищата в чужбина за съхранение и разпространение българския език и култура по света, поддръжник на Петицията ни до Европейския парламент за признаване на българския език като равноправен в образователно отношение в Европейския съюз. Години наред сътрудничеството на АБУЧ със СУ „Климент Охридски” бе така ползотворно именно заради него.

Със своя професионализъм и чисто човешко присъствие професор Грозев беше и ще остане част от делото на българските училища по света!

Нека си спомним:

Проф. Костадин Грозев

Интервю с проф. Грозев по BiT

Поклон пред паметта му,

 

Управителен съвет

на Асоциацията на българските училища в чужбина

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.