Home » Авторски страници, българи зад граница

Специалистите – участници в “Български дни в Чикаго – Есен ‘2017”

2017.11.10 Няма коментари
Spread the love

Както вече писахме (вж. тук), на 4 ноември в център “Магура” се проведе поредното 27-то издание на Фестивалa на Българо-американската асоциация “Български дни в Чикаго – Есен ‘2017″.

Тук представяме малко повече информация за участвалите във Фестивала специалисти:

ЦВЕТЕЛИНА БОЙНОВСКА, имиграционно право Law Offices of Tzvetelina Boynovska. Повече от 20 години адвокат, Цветелина Бойновска работи в областта на американското имиграционно и семейно право. Дългогодишен президент на Българо-американската асоциация. Член на Асоциацията на американските имиграционни адвокати (American Immigration Lawyers Association) и Адвокатска асоциация – Чикаго (Chicago Bar Association). Професионален опит с всички видове имигрантски и неимигрантски визи, зелени карти чрез работодатели или на семейно основание, специални визи за инвеститори, учени и хора на изкуството, депортационни процедури, натурализация, бракоразводни дела и сделки с недвижими имоти. Като член на Българо-американската асоциация работи активно по запознаването на българските имигранти с американските закони, чрез организирането на лекции и публикуване на статии в средствата за масова информация. Има лиценз да практикува в щата Илинойс и окръг Колумбия.

ЕД ЧИЛЯН – пенсионни и образователни влогове, инвестиции, заеми и други банкови продукти. Едмонд (Ед) Чилян работи във финансовата сфера в Чикаго от 1997 г. Работил е като брокер за JPMorgan Chase и други банки. Професионалните му умения са специализирани в областта на пенсионното планиране и инвестиране. В момента е финансов съветник към Merrill Lynch/ Bank of America, където извършва различни видове банкови услуги: лични и бизнес сметки, заеми, кредитни линии и др. Специализиран е в предлагане на всички видове инвестиционни продукти: всички видове IRA’s, пенсионни фондове, Mutual funds, ETF’s, акции, бондове, краткосрочни и дългосрочни финансови стратегии, специални продукти за собственици на бизнеси, 529 и други планове за финансиране на образованието.

АННА РУСЕВА – медицински застраховки Helpico Insurance Agency. Застрахователен агент и брокер. Притежава дългогодишен опит в областта на застрахователските услуги и финансовата сфера. Работи с индивидуални клиенти, както и с търговски организации за осигуряване на техния бъдещ финансов успех. Говори български, руски, френски и английски. Умее да представя на разбираем език сложната терминология, характерна за финансовата и застрахователната сфери.

ДАНИЕЛА ИВАНОВ – агент по недвижими имоти, Zograf Realty, с повече от 12 години опит, oбслужва района на Чикаго и покрайнинитe. Специализира и работи с инвеститори на сгради (multi unit properites), купувачи на имот за пръв път и други. Клиенителата й е предимно препоръчана от хора, доволни от услугите й. Обича това, което работи, и факта, че помага на своите клиенти да получат по-добра финансова независимост и съответно по-добър живот.

МАРИАНА КОЦЕВА – собственик на Mutual Financial Corporation. Това е една от първите български компании за финансиране на недвижими имоти в Илинойс. Мариана се занимава с финансиране от 1999 г. и беше избрана в класацията на водещите брокери в Америка за 2016 г. Като финансов брокер, Мариана има възможност да работи с повече от 50 от водещите банки в индустрията. Това й дава възможност да намери най-подходящите условия за всеки купувач, на базата на личната финансова и кредитна ситуация.

ГАЛЯ ДОЛЖЕВА – финансов консултант в Primerica Financial Services от 2005 г. Компаниятията е създадена преди повече от 40 години, с над милиард приход. Тя помага на хората успешно да инвестират, да печелят повече доходи и да защитават правилно семействата си. Галя специализира в областта на застраховки “живот” (term life insurance), частни пенсионни спестявания (Mutual Funds and IRA’s), инвестиране в образователни фондове (Coverdale and 529 College Savings) и други финансови продукти. Предлага цялостно персонализирана стратегия за финансова сигурност.

ГЕРГАНА ТОДОРОВА – пристига в САЩ в началото на 2000 г., като дипломиран специалист по „Бизнес и мениджмънт на селското стопанство”. Шест години работи в една от 10-те най-големи оранжерии в САЩ, разположена в близост до Шарлот, Северна Каролина. След като се премества със семейството си в Чикаго. През 2005 г. тя създава свой транспортен бизнес, който функционира и до днес. В последните няколко години Гергана изцяло е отдадена на това да помага на своите клиенти да купуват, продават или отдават под наем свои имоти.

НЕЛИ НОВА – собственик на Nova Funeral Services. Като професионален погребален директор нейният дълг е да администрира висококачествени погребални услуги и да помага на клиентите да изпратят по подходящ начин своите близки. Решението на клиента е изключително важно за фирмата, която Нели ръководи. Телефон за връзка с нея: 773 547-5354 и имейл: [email protected]

БИЛЯНА ДИМИТРОВА – единственият български представител в застрахователна компания American Income Life.  Тя съществува като застрахователна компания повече от 60 години и понеже работи със съюзи или членове на асоциацията – като полицаи, пожарникари и учители – не рекламира дейността си. Затова и публичната общност не е запозната с ползите, бонусите и облагите, които компанията предлага. Като единствения представител на българската общност в “American Income “, Биляна би искала да помогне на всяко българско семейство, което има нужда да бъде защитено. “American Income” инвестира над 5.3 милиона в Accidental death and dismemberment, която е само една от безплатните опции, които предлагат. 

Малко повече информация за тази непозната досега на българската общност компания:

От 1951 г. досега American Income работи в духа на “Be Union – Buy Union”. Всичко в компанията е под етикета на съюза, иначе тя не би просъществувала до днес. Чрез дългосрочните си отношения и ангажираност към организирания труд, American Income успява да създаде Консултативен съвет по труда, съставен от повече от 50 международни лидери на синдикатите, представители на AFL-CIO и “Change to win” представители, които съветват служителите на компанията как да служат най-добре на трудовото движение.

American Income life има за ангажимент да подпомогне работещите семейства в нужда. Целта е да се защитят всички работещи семейства.

AIL насърчава своите представители да работят заедно в подкрепа на маркетинговите пазари. Те работят по общински проекти, подпомагат нуждите на различни общности и държавни благотворителни организации. Независимо дали целите на клиентите са подновяване на членството, приобщаване към членството, подобряване профила на на асоциацията в общността, програмите на компанията могат да им помогнат. AIL e посветена на подпомагането на индивиди, групи и организации, отговаряйки на техните нужди.

За повече информация относно това как с AIL може да се партнира, можете да се свържете с Биляна Димитрова – (305) 916-0160.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.