Home » Авторски страници

Протест пред Съдебната палата с искане за оставка на главния прокурор

2017.10.08 2 коментара
Spread the love

Гражданско движение “БОЕЦ” организира от 9 октомври, понеделник, от 9 часа местно време, протест пред Съдебната палата в София. Основното искане на протеста, обявен с надслов “Гражданите срещу корупцията! Оставка на Цацаров!”, е за оставка на главния прокурор Сотир Цацаров. Протестът е обявен с краен срок 0 часа на 13 октомври.

Мотивите на организаторите на протеста за исканата оставка на главния прокурор са следните:

“1. За пет години начело на прокуратурата НЯМА НИТО ЕДНО ВНЕСЕНО ОБВИНЕНИЕ ЗА КОРУПЦИЯ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА.

2. Заради своите зависимости превърна прокуратурата в инструмент и бухалка на мафията.

3. Блокира цялата съдебна система и я постави в подчинение на мафията, чрез своето зловредно влияние и роля във ВСС.

4. Тотално компрометира и срина доверието в прокуратурата и съдебната система като цяло.

5. Заради действията и бездействията на Цацаров и подчинената му институция, България е на първо място по КОРУПЦИЯ в Европа.

6. Защото блокира всеки опит за реална съдебна реформа.

7. Защото в прокуратурата с години отлежават „на трупчета” сигнали за корупция и източване на акциз и ДДС за над един милиард лева.

8. Чрез зрелищното нахлуване в КТБ, превърна прокуратурата в съучастник и главна действаща сила, отговорна за фалита на КТБ.

9. Защото ЦУМ-гейт е олицетвирение на начина, по който се управлява държавата, институциите и съдебната система.

10. Защото ни писна да живеем в кочина.”

.

Фейсбук страница на събитието – ТУК

.

2 коментара »

 • Mariana said:

  Коментар на Патрик Смитьойс във ФБ, в подкрепа на протеста пред Съдебната палата:

  “Аз ще се присединя към Georgi Borisov Georgiev. Протест в понеделник 9.00 пред Съдебната палата. Цацаров да си подаде оставка. Кратко и ясно. Не някаква обща алабала за съдебни реформи, за които никой не е разбрал точно какви са и как могат да бъдат постигнати, а една първа конкретна стъпка. Цацаров да си ходи.

  А тези, които са на волана на тази държава трябва да разберат, че работеща съдебна система е и в техен интерес. Сегашната диктатура няма да е вечна. Скоро тя ще рухне. Водата кипи. Знам го, защото всеки ден пътувам из страната и говоря с будните хора в обществото. Ако отнемеш на един цял народ всички възможности да търсят справедливост, в един момент ще гръмнат бушоните и саморазправа е единственото което им оставя. Отпуснете юздите малко. Не всеки бяга към терминал 2 със свита опашка. Има много борбени мъже и жени останали като Георги. Те никога няма да се предадат, колкото и да ги мачкате.

  Елате и вие в понеделник! Да не стана така, че отново обръщаме гръб на нашите герои и да позволим окупаторите тихичко да ги обесят.”

 • Петров said:

  Корупция има навсякъде. Прокуратурата успява да я удържи, поне до голяма степен в повечето страни. От това зависи стандарда за живота в всяка страна. В България прокуратурата храни и подържа корупцията. Нищо чудно, че прокуратурата помогна да се заеме мястото на най бедната страна в Европа. Нищо чудно, че прокуратурата с действието и бездействието си помогна, някои хора да мечтаят за “миналото”, колкото и лошо да беше, колкото и корупцията да се криеше.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.