Home » Авторски страници

Нуждите на чиновника

2017.10.02 Няма коментари
Spread the love

Коментар на Григор Лилов

Снимката съм взел от колегите от “Банкер”.

На нея е държавен, служебен джип – “Порше Кайен”. С мутренски номер – 4 единици.

Същото лице се обслужва и от един също служебен “звяр” на 4 колела. Този звяр е спортен “Мерцедес” CLK. За разнообразие има и една трета служебна кола. Този път по-скромна – нов “Хюндай”.

Така се ползват държавните пари. Вашите пари като данъкоплатци.

От Карина Караиванова, председател на Комисията за финансов надзор.

От една година и два месеца насам дъщерята на бивша учителка на експрезидента Росен Плевнелиев е на този пост (24 гласа против и 11 въздръжали се в парламента), след като звездата й изгря по времето на онзи мандат.

Първо заблестя над прочулите се с кражби и скандали програми за европейски пари ФАР и САПАРД, после я озари като национален ръководител на предприсъединителните фондове на ЕС и ръководител на сертифициращия орган за оперативните програми, финансирани от структурните и кохезионния фондове на ЕС (от 2010 до ноември 2014 е следила за средствата по европейските траншове), доскоро грееше като зам.-министър на финансите (до лятото на 2016 г.).

Член е на борда на директорите на Европейския инвестиционен фонд и на борда на Европейската инвестиционна банка. Член на борда на управителите на Черноморска банка за търговия и развитие, Международна инвестиционна банка и Алтернативен управител за България на МВФ. Предложена и сложена там от различни по партиен цвят български правителства.

В тази връзка, още една новина – бившият шеф на същата комисия Стоян Мавродиев оглави държавната Българска банка за развитие. Името му като човек, консултирал офшорния бизнес на Брендо, споменах в очерка за кокаиновия крал на Европа, който пуснах на 15 септември – https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/1424044337711501

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.