Home » Авторски страници

Министър срещу гражданин 

2017.10.31 Няма коментари
Spread the love

Днес, 31 октомври, ще се състои  първото заседание по делото на бившия министър на културата в кабинета на ГЕРБ (1 и 2) Вежди Рашидов срещу проф. Велислав Минеков.

Проф. Минеков е не само скулптор, но и известен общественик. Беше един от основателите на Реформаторския блок, но го напусна през 2014 г., заради коалицията с ГЕРБ.

“Това дело е на министър срещу гражданин” – заяви проф. Минеков, който е подведен под отговорност за клевета и заради това, че е нарекъл Вежди Рашидов “Мултак”. Преди повече от година от телевизионния екран професорът е казал, че Вежди Рашидов е станал милионер, докато е бил министър, а синът му се е сдобил хотел.

В държава, която е на водещо място по корупция в Европа, един гражданин няма как да осъди министър. Но обратното е съвсем реално. Ето защо много хора, у нас и в чужбина, ще следят за развоя на делото.

bnews.bg

Снимка Монитор бг

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

А ето какво написа на Фейсбук страницата си Георги Георгиев от Гражданско движение „Боец”:

“Вежди Рашидов, като главен Мултак на управляващата ни мафия, съди професор Велислав Минеков, че го нарекъл ”мултак”! Главният прокурор и наместник на мафията – Цацаров е заявил, че лично ще се погрижи Минеков да бъде смачкан! Това дело НЕ Е за обида и клевета. Защото не Минеков, а самият Рашидов казва публично -“По-добре мултак, отколкото калтак”, приемайки наградата си за “Главен Мултак на Републиката”! Това дело е чиста форма на РЕПРЕСИЯ срещу един от най-силните представители на гражданското общество в България! Така действа мафията. Така действат диктаторите – мачкат свободните и непримиримите, за да заглушат гласа им и да вкарват страх в сърцата на останалите! Виждаме го в Турция. Виждаме го и в България!

И този удар не е само срещу теб, професоре! Този удар е срещу всички ни! Познавам те и знам, че не могат да те откажат и ти ще продължиш битката за правда и справедливост! Но, ако теб ударят, хиляди други ще бъдат смачкани. Това е знак към всеки, позволяващ си да говори Истината! И сега е важно да покажем на всички тези хора, че имаме сили да се борим с дебелите! Че обществото ни цени и пази Свободните! Че можем да се защитаваме! Че можем да побеждаваме!

БОЕЦ заставаме до теб и ще те подкрепим със всичките си сили, а чрез теб ще браним правото си да говорим Истината! Правото си да се борим за Справедливост и възмездие! Така, както застанахме и до хората от „Дунарит” и „Емко”, до Манол Глишев, до отец Рафаил – Росен Стефанов и до други достойни българи в справедливите им битки срещу мафията! Така, както и мнозина застанаха до нас в нашите битки срещу мафията!

Защото това е обща битка!
Гражданите срещу мафията!
Гражданите срещу мултаците и ченгетата!
Гражданите за Истината и Справедливост!
За да си върнем държавата, приятелю!
С теб сме!

————————————————-

И в Чикаго ще следим с повишено внимание делото. Още повече, че сега в страната се приема нов закон срещу корупцията. Макар че, четейки го, всеки здравомислещ човек би се сетил, че не може да има работещ закон срещу корупцията, при условие, че няма награда от 2-3% (както е в Румъния) за тези,  които съобщят или разкрият корупционни практики и така спасят държавни средства. В случая професор Минеков не само няма да получи награда, но е подведен и под съдебна отговорност.

Подкрепа за професора заявиха и Асоциацията на свободното слово “Ана Политковская” и разследващият сайт “Биволъ”.

 

Запис от рождения ден на Вежди Рашидов на 14 декември 1996г.  Кадрите са излъчени в предаването на Явор Дачков ГЛАСОВЕ по БНТ.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.