Home » Авторски страници, политика

Граждански организации се обединяват за обща борба с корупцията

2017.09.19 Няма коментари
Spread the love

Българска асоциация на пенсионерите – гр. София, Национален съюз на гражданските експерти, сдружение “Покана за доброволно изпълнение” и още 18 неправителствени организации се обединяват за обща борба срещу корупцията в съдебната система и в управлението на България. Те ще обяват следващите си действия на пресконференция на 20.09.2017 г., от 12,00 ч. местно време, в пресклуба на БТА в София. Инициативният комитет за обединяването на тези организации изпрати до медиите декларация, чието съдържание може да се види по-долу.

ДЕКЛАРАЦИЯ

ДЪЛГИЯТ РЕД ПОЛИТИЧЕСКИ ЗЛОУПОТРЕБИ разрушиха държавността през годините на така наречения ДЕМОКРАТИЧЕН ПРЕХОД и доказаха непрестанния стремеж определени анонимни сили да поставят народа под властта на неограничен олигархически деспотизъм!

ДОРИ ДА МИСЛИ РАЦИОНАЛНО, отделният човек не е опасен за олигархията. Той става опасен само тогава, когато СЕ ОПИТА да се обедини в организация, за да защити общочовешките ценности, гарантирани му от КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ: правото на живот, свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост, търпимост, индивидуално развитие и стремеж към щастие!

НИЕ ЕЖЕДНЕВНО СЕ УБЕЖДАВАМЕ, ЧЕ НИЩО НЕ ЗАПЛАШВА УСТОИТЕ НА НАШАТА ДЕМОКРАЦИЯ ТАКА, КАКТО ПРИМИРЕНИЕТО!

ЖИВЕЕМ В УСЛОВИЯ НА ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ДИКТАТ! ДЪРЖАВАТА НЕ СЕ УПРАВЛЯВА С ОТГОВОРНОСТ В ИНТЕРЕС НА ГРАЖДАНИТЕ И ОБЩЕСТВОТО! Политическите партии и определени граждански организации, не съдействат в тази насока, като умишлено създават условия за системното превръщане на народа в тълпа!

ПАРТИЙНИТЕ ЛИДЕРИ, НАТРАПЕНИ ОТ МЕДИИТЕ, овладяха всички механизми на държавното управление и ги поставиха в зависимости на тайни, извънпарламентарни сили! По този начин ръководствата на политическите партии грубо погазват чл.1(3) от Конституцията на Република България: „Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.”

ИЗГРАДИЛИ В СЕБЕ СИ ЯСНА ПРЕДСТАВА за доказаната обществена непригодност и злоупотреба с власт на управлявалите партии, ние, ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ от граждански организации  Д Е К Л А Р И Р А М Е   Р Е Ш И М О С Т  за  ЕДИНЕНИЕ. Само обединени ще можем да упражняваме ефикасен контрол над управляващите! Ще търсим отговорност за нанесени щети от всякакъв характер, заради действия, бездействия и непрофесионализъм!

В СВОЯТА ДЕЙНОСТ ще ползваме следните основополагащи документи:

– Орхуска конвенция – в сила за Р. България от 16.03.2004 г.;

– Закон за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление /юни 2009 г./;

– Закон за достъп до обществена информация;

– КОНСТИТУЦИЯ на Р. България.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.