Home » Авторски страници

Засекретиха катастрофа от авиобаза Нелис

2017.09.16 Няма коментари
Spread the love

На 5 септември в авиокатастрофа загива подполковник Ерик Шулц. Произшествението става на около 160 км от авиобазата Нелис в щата Невада, с неин летателен апарат (прочутата мистериозно Зона 51). Военният е служил в авиобазата.

Коментар на Григор Лилов

В 51-и квадрант на секретната база се намира съвсем свръхсекретна структура (прочутата Зона 51). В този район например охраната има право да стреля на месо без предупреждение, по акт от 1950 година за вътрешната сигурност (1950 McCarran Internal Security Act).

Целият район е оцвъкан с детектори. На всеки хълм са разположени параболични антени, микрофони и прочие устройства, засичащи дори дишане на гущер. Заради ядрените експлозии в миналото (до зоната има атомен полигон), част от подходите към нея са били заразени с радиоактивност.

Години наред (до 2000 г.) Белият дом отричаше съществуването на този обект.

През 1995 г. президентът Бил Клинтън подписал указ за особения статут на зоната: „За Америка е от жизненоважно значение секретната информация… да не стане обществено достояние.”

През декември 2002 г. президентът Джордж Буш изведе зоната от действието на законите за околната среда.

Това се знае от разсекретени през 2013 г. документи

Една седмица Пентагонът крие произшествието с разбилия се летален апарат и смъртта на летеца. Той се разбра онзи ден и веднага официално случаят бе засекретен. Достъпът до района на катастрофата е с разрешителен режим.

Според авторитетното издание “Aviation Week”, най-вероятно Шулц е пилотирал руски боен самолет – или най-новата модернизация на СУ-27, или последния писък на руските постижения – модернизиран СУ-35.

В “Нелис” е базирано едно от поделенията “Агресор”. Това са части, които използват чужда военна техника (руска, китайска, на страните от Близкия и Среден Изток), и имитират на маневри противника, включително с прийомите и правилата на съответните му бойни устави. В “Нелис” са № 64 и № 65 екскадрили, които са “агресори” по този статус.

В Холандия е създадена частната фирма “ECA Program”. Сега тя дава под аренда на Пентагона например 24 бр. руски самолети от четвърто поколение. Предполага се, че разполага с ескадрили СУ-27, СУ-30 и дори с модернизиран образец СУ-35 заедно с ракетите, наземното оборудване и т.н.

Доставките на тази техника са както държавни по неведоми канали, така и от частни фирми. При корупцията в Русия и в нейните официални или неофициални съюзници, няма невъзможни неща.

Втората хипотеза за авиокатастрофата е съвсем конспиративна. Шулц е летял на дефектирала и паднала наскоро летяща чиния, която е била отремонтирана от учените в НАСА.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.