Home » Авторски страници

ГД “БОЕЦ” излезе с обръщение към работниците от “Дунарит” и “Емко”

2017.09.20 Няма коментари
Spread the love

Гражданско движение “БОЕЦ” (което номинира наскоро Делян Пеевски за лице на Българското председателство на ЕС, в опит да покаже колко далече са стигнали нещата по отношение на “европеизирането” на България), излезе днес с отворено писмо до работниците от “Дунарит” и “Емко”, които протестираха, включително и пред сградата на Народното събрание в София. В обръщението си от ГД “БОЕЦ” призовават работниците към по-радикални протести, понеже не вярват, че българските институции служат на гражданите и че държавата може да бъде нормализирана без по-твърди протестни действия.

“Когато дебелите искат да ви затворят заводите и да откраднат работните ви места, вие затворете държавата им. Защото това не е нашата държава, това е държавата на мафията. Блокирайте Дунав мост 1 и 2, ключови точки на магистралите, гарите и летищата. И не отстъпвайте, докато не постигнете целите си. Защото се борите за работата си, за живота си, за бъдещето си. Защото имате справедлива кауза. Респект за това, че казвате истината на глас. Защото се борим, за да си върнем държавата.” – се казва в обръщението на ГД “БОЕЦ”.

По-долу публикуваме целия текст на това обръщение не защото подкрепяме крайния тон на изказа в него, а защото, за разлика от Делян Пеевски например и от други политици и депутати в България, хората от това гражданско сдружение нямат лесен достъп до медиите. Както и защото корупцията и двойните стандарти в България наистина са стигнали невъзможни размери, които застрашават функционирането на държавните институции в полза на държавата, а не в ползва на различни частни интереси, разумността на взетите управленски решения, възможността за икономическо и всякакво друго развитие, работните места на хората в обезлюдяващи се малки градчета и пр. 

ДО: РАБОТНИЦИТЕ ОТ ДУНАРИТ И ЕМКО

Г Л А С

ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” ЕИК 176949776
АДРЕС – Гр. Видин к-с „Панония” блок 4 вх. З ап. 157 тел. 0899591399

Обръщаме се към вас по този начин, за да бъдем чути от повече хора! Защото днес вие сте жертви на интересите и алчността на управляващата ни мафия, но утре може да бъде всеки.

Битката срещу мафията трябва да се води твърдо и докрай. Не може да разчитате на помощ от мафията в битката ви срещу мафията. Защото Парламентът е инструмент на мафията. Защото Министерски съвет е инструмент на мафията. Защото прокуратурата е инструмент на мафията. Защото всички институции и повечето медии са инструменти на мафията. Инструменти за изпълнение на поръчките на мафията и обслужващи нейните интереси. Това е битка, която гражданите трябва да спечелят. В пряк сблъсък с мафията, на гражданският фронт. Казваме го на база собственият си опит. Днес БОЕЦ застанаме до вас в справедливият ви протест. И се надяваме утре да продължите. Когато дебелите искат да ви затворят заводите и да откраднат работните ви места, вие затворете държавата им. Защото това не е нашата държава, това е държавата на мафията. Блокирайте Дунав мост 1 и 2, ключови точки на магистралите, гарите и летищата. И не отстъпвайте, докато не постигнете целите си. Защото се борите за работата си, за живота си, за бъдещето си. Защото имате справедлива кауза. Респект за това, че казвате истината на глас. Защото се борим, за да си върнем държавата.

БОЕЦ ще бъдем до вас, както и всеки българин запазил човешкото в себе си и чувството си за справедливост. Ще има и такива, които ще излязат срещу нас. Мафията се крепи на разделението, мълчанието и страха! Тя има много слуги, но ценни са непримиримите и борещите се за справедливост и възмездие. Не ви призоваваме към хаос, защото анархията не дава решения, тя е хранителната среда на мафията. Призоваваме ви към твърди действия и отстояване на справедливите ви искания за нормалност, за спазване на човешките права, частната собственост и демократичните ценности. Всъщност, това е общата ни битка. БОЕЦ водим тази битка от години и разбрахме, че тя трябва да се води до край, без компромиси и че не е по силите на един човек или една организация да я доведе до край. Нужно е мнозина да осъзнаят, че страха може да бъде преодолян, че можем да се изправим в пряк сблъсък срещу мафията и да печелим тези битки. И да продължим до край. Докато превърнем България в родина за децата ни , в държава, в която има реално работеща съдебна система, реална битка с корупцията, реална демокрация, справедливост. Държава, в която Истината се говори без страх!

В държавата на мафията, на Буда, Пеевски и Цацаров, има хора непримирими, които не приемат да бъдат заложници и жертви. Има хора, които искат да работят и да отглеждат децата си в родината им. Да мечтаят и да преследват мечтите си. Да бъдат свободни!

20.09.2017 г. Видин   Г. Георгиев – председател УС на ГД „БОЕЦ”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.