Home » Авторски страници, българи зад граница

Първи учебен ден в БУ “Св. св. Кирил и Методий” – Лос Анжелис

2017.09.18 Няма коментари
Spread the love

На 16 септември, за седма година, Българското училище “Св. св. Кирил и Методий” в Лос Анжелис отвори врати, обляно с детски смях, слънчеви усмивки, положителни емоции и устрем за още една вълнуваща, ползотворна и успешна учебна година.

Украсената класна стая посрещна развълнуваните и въодушевени деца, техните родители, баби и дядовци с надпис “Добре дошли!”

Директорката на училището Живка Костова поздрави любознателните ученици и всички присъстващи с първия учебен ден и им пожела да са здрави, упорити и жаждата им към знания и любовта към България никога да не угасват!

А Мария Михалева от родителския съвет почерпи всички с вкусна питка и мед за да е сладка, лека и щастлива новата учебна година.

С песничка и стихчета нашите прекрасни деца поздравиха присъстващите, а второкласниците дадоха съвети на милите първолачета.

След официалната програма и вкусната и щедра почерпка, подготвена от родителите, започнаха и учебните занятия на малките палавници, събрали се да учат езика на мама и тати, на баба и дядо.

Едно амбициозно начинание, малките наследници на българите, живеещи в града на ангелите, да се докоснат до езика и историята на древна България, пое пътя си за поредна година.

На добър час на всички ученици, учители и родители!

 

Живка Костова,

БУ “Св. св. Кирил и Методий” – Лос Анджелис

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.