Home » Авторски страници, българи зад граница

Съобщение на МВнР във връзка с вулкана на остров Бали

2017.09.30 Няма коментари

Във връзка с възможността от изригване на вулкана Агунг на индонезийския остров Бали, Министерството на външните работи и Посолството на Р. България в Джакарта обръщат внимание на българските граждани, че Индонезия е повишила нивото на евентуален риск от изригване на най-високата четвърта степен – съобщи пресцентърът на МВнР.

Нашите сънародници, които се намират на остров Бали, да следят съобщенията на местните медии и да следват стриктно указанията на властите в случай на извънредна ситуация.

МВнР препоръчва те да вземат лични мерки за безопасност, сред които:

I. Превантивни:

– Да се уверят, че разполагат с достатъчно питейна вода и хранителни продукти;

– Да се снабдят с маски срещу прах;

– Да пазят личните си документи;

– Да се свържат с туроператора или авиокомпанията си, за да се уверят, че в случай на евакуация ще бъдат транспортирани до безопасно място.

– Да се уверят, че имат валидна медицинска застраховка, включваща помощ при извънредни ситуации, включително в резултат на вулканична дейност;

II. При евентуално изригване:

– Да не излизат на открито и да не отварят прозорци;

– Да носят чифт диоптрични очила, в случай, че ползват контактни лещи, тъй като вулканичната пепел би могла да създаде риск от инфекции;

Министерството на външните работи и Посолството ни в Джакарта призовават, освен това, всички българи, намиращи се понастоящем на остров Бали, да се регистрират на сайта на министерството в рубриката „Пътувам за“, като предоставят мобилен телефон, имейл и точен адрес на местопребиваване на остров Бали. Така консулските ни власти ще могат да окажат своевременна помощ.

В случай на нужда българските граждани могат да се свържат с Българското посолство в Джакарта на тел. +62 21 390 4048, а при извънредна ситуация и в извънработно време – на денонощния дежурен телефон +62 811 932 200.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.