Home » Авторски страници, българи зад граница

Помощ за децата, отглеждани от учителката си Мариана Пенчева

2017.09.03 Няма коментари

Приютените от своята учителка Мариана Пенчева деца от закрито училище с пансион в с. Гостилица, Дряновско, за които сме писали и друг път (вж. тук, тук и тук), се нуждаят и тази година от помощ, за да продължат образованието си. Нашата сънародничка, която живее в Атина, Албена Иванчева, и тази година организира акция за събиране на необходимите учебници, учебни помагали, хранителни и други продукти за децата. По-долу публикуваме нейния призив.

Мили приятели по целия свят, добра и благословена неделя да имате. Имам една молба към Вас. Годината беше 2014-та, когато аз се запознах с тези мили деца и техните учителки. При един от престоите ми в България лично отидох при тях. Никога няма да забравя спомена от този ден. Оттогава до днес с помощта на всички Вас, които са ме последвали, бяхме близо до децата с каквито помощи можем, за тяхното добро израстване.

И тази година ще съм Ви много благодарна, ако отвърнете на молбата ми и всеки се включи в акцията са събиране на необходимото за началото на НОВАТА учебна година.

Всеки един от Вас може да помогне отново с каквото реши. Всеки един, който не знае тяхната история, може да се запознае на страницата им ТУК или лично при посещение във Велико Търново. Нека подарим усмивка отново и тази година…

Всички желаещи, които са в Атина, може да ми пишат или лично да изпратят желаното на адрес, който е:

Велико Търново, пощ. код 5007, кв. „Картала”, улица „Иван Момчилов” 40, ет. 3, за Мариана Пенчева.

Телефонът е 0898 686 235, а банковата сметка BG17BUIN70011052424808 Велико Търново, Мариана Иванова Пенчева.

Автобусите на “Турис Сервиз” от Атина пътуват до Велико Търново и много пъти са били в помощ след като се каже на служителите, че е благотворителна акцията.

Идете на страницата на създадената група за тях, за да разберете какви са нужните им учебници, помагала, храни и др. Искрено се надявам, че и тази година ще се намерят много ангели хранители, които ще построят моста към бъдещето им. Благодаря на всички Вас, които за пореден път ще последвате доброто.

НЕКА УСМИВКАТА НИКОГА НЕ СЛИЗА ОТ ЛИЦАТА ИМ.

 

Албена Иванчева

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.