2022-07-05

9 thoughts on “10 бедни деца, приютени в дома на учителката си, се нуждаят от помощ

 1. Ivelina: „Имената в крайна сметка не са важни,защото хората,които правят това не държат имената им да са публичност,тъй като те не го правят ,за да си хранят егото,а го правят ,за да дарят надежда и усмивки на хората,които имат нужда!…“

  Казваш хубави думи, а незаслужено упрекваш Албена. Тя изобщо не ме е молила да пиша за нея и да се чуе името й. Но аз винаги съм държал да похвалвам добрите дела и писах няколко реда за нея, защото ги е заслужила и за другите пъти, когато е помагала. Повтарям – това си е лично мое решение. И не разбирам къде я видяхте, тя да се храни с ваша пита. Та тя ви помага! И ужасното е, че ЕГО-то ви надделя и хвърли сянка на иначе добрата ви инициатива, за която заслужавахте похвала. Много разочароващо. Толкова колкото и писмото ви срещу идеята за Обществени съвети. Вадя си извода, че само заради това, че не сте в списъците на ВОС е причината ви за протеста. Защото по никакъв начин ОС в Чикаго не би трябвало да ви пречи. Но успяхте да угодите на тези от държавната администрация, които са в нея, само за да не правят нищо. И те отложиха ОС вероятно за нови 15 години, когато може би и никой няма да иска да си има работа с българи, поради огорченията и обидите, които получава за добрите си намерения.

 2. Може би на всички вас госпожи трябва да ви се купят по големи очила за да видите написаното от Петър и от мен,или трябва да ви се преписва отново всичко.Показахте истинските си лица.Един народ иска лидери не такива като вас,как ще обедините с вашето уж сдружение хората които искат да ви последват.Защо ги каните в каузите,да участват за да взимате овациите вие и да си лепкате снимки само по фб ли?Аз исках да направя добро за децата,и ще свърша до край защото на тях им трябват хора с истински сърца а не хора които са за един ден ПЪЛНИ С АМБИЦИИ ЗА ПОКАЗНОСТ.ПРОЧЕТЕТЕ ПО ГОРЕ КАКВО Е НАПИСАНО.

  По инициатива на „Заедно можем – Сдружение на българите в Гърция“ започна събиране на помощи в Атина за децата.

  МОЯТА МОЛБА КЪМ МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ БЕШЕ ТОВА.

  Albena Ivancheva:

  Мили приятели, днес ще помоля за вашата доброта. Не веднъж аз съм писала и участвала в различни каузи, този път става дума за деца. Деца, които имат нужда от нашата взаимна помощ. Прекланям глава пред тяхната учителка Мариана, която въпреки трудностите в България е приела тези 10 деца в дома си и се е отдала за тяхното възпитание.

  ИМА ЛИ НУЖДА ОТ НЕНУЖНИТЕ ВИ ПИСАНИЦИ.
  ЗОВЪТ МИ ЗА ПОДКРЕПА НА ДЕЦАТА Е БИЛ КЪМ ХОРАТА С ДОБРИ СЪРЦА НИКЪДЕ НЕ СЪМ ПИСАЛА ЧЕ АЗ СЪМ ОРГАНИЗИРАЛА НЕЩАТА А ВАС ТОВА ВИ БОЛИ.
  БОГ МИ Е ПОКАЗАЛ ПЪТЯ ЗА БОРБА,ВИЕ НЯМА ДА МЕ СПРЕТЕ ДА НАМЕРЯ ДАРИТЕЛИ ЗА ТЕЗИ ДЕЦА С ВАШИТЕ ПИСАНИЦИ. ПРОСТО ПАДАТЕ НА ХОРАТА В ОЧИТЕ ЗАЩОТО ВИЖДАТ КАКВО МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ С ВАШЕТО СДРУЖЕНИЕ,САМО ДА СЕ ХВАЛИТЕ И ДА СЕ СНИМАТЕ ЗА ДА ВИ ЗАБЕЛЕЖАТ ЛИ?

  МОЛБАТА МИ КЪМ ПЕТЪР БЕШЕ КРАТКА И СЪМ БЛАГОДАРНА ЧЕ ТОЙ Е С ОТВОРЕНО СЪРЦЕ И ПОМОГНА НА ДЕЦАТА КАЧВАЙКИ ТЯХНАТА ИСТОРИЯ НА САЙТА СИ.ВИЕ НЕ СПИРАТЕ ДОБРОТО ВИЕ ВЪРВИТЕ С ДЯВОЛА,А ТОЙ Е ЖАДЕН ЗА ВЛАСТ КАКТО ВАС И ЗА ПОКАЗНОСТ.БОГ МЕ Е НАУЧИЛ КОГАТО ТЕ ПЛЕСНАТ ПО ЕДНАТА БУЗА ДА ОБЪРНЕШ ДРУГАТА И ДА БЛАГОСЛАВЯШ И ДА ПРОЩАВАШ НА ВРАГОВЕТЕ СИ.АКО ВИЕ ПОНЕ ЕДИН ПЪТ БЯХТЕ ПРОЧЕЛИ БИБЛИЯТА ЩЯХТЕ ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ Е ГРЕШНО ДА СЪДИШ ДРУГИТЕ,КОГАТО ИМАШ ГРЕДА В ОЧИТЕ СИ КАК ИСКАШ ДА ИЗВАДИШ ТРЕСКАТА НА БЛИЖНИЯТ,ТОВА ГО МОЖЕ САМО БОГ.И ПО ДЕЛАТА ВИ ЩЕ ВИ ПОЗНАЯТ, А НЕ ПО ЗЛИТЕ ЕЗИЦИ.КОЛКО ОЩЕ МОГА ДА ВИ ЦИТИРАМ БИБЛИЯТА ЗА ДА СЕ ЗАСРАМИТЕ ОТ ПОСТЪПКИТЕ СИ,ЗАЩОТО ТОВА Е СРАМОТА ДА СПИРАТЕ ДА СЕ ПУБЛИКУВА ИНФОРМАЦИЯ В САЙТОВЕТЕ ЗАЩОТО ТАМ НЕ СА ВАШИТЕ ИМЕНА.АЗ НЕ СЪМ ТЪРСИЛА РЕКЛАМА ЗА СЕБЕ СИ АЗ ИСКАХ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ХОРА ПО СВЕТА ДА РАЗБЕРАТ ИСТОРИЯТА НА ДЕЦАТА И ТЯХНАТА УЧИТЕЛКА МАРИЯНА.ТОЛКОВА МНОГО НЕНУЖНИ КОМЕНТАРИ.ЧЕ ДОРИ ВЕЧЕ НЕ МИ СЕ РАЗПРАВЯ С ВАС.МНОГО НЕНУЖНА ЕНЕРГИЯ ПРОПИЛЯХ.ДАНО ТОЗИ ПЪТ КАТО СА ПО ГОЛЕМИ БУКВИТЕ ГИ ПРОЧЕТЕТЕ ПО ЯСНО .

 3. Драга Ивелина, ако напишете още един коментар, в който да търсите под вола теле и да отправяте още нападки, ще покажете по-скоро, че това, което ви интересува повече, е честолюбието, не милосърдието. Милосърдието, ако е от чисто сърце, може само един Бог да го види и да знае кой колко е дал и какво е направил, но и това стига, поне за онзи, чиято единствена цел е била да помогне на нуждаещите се.

 4. Албена,обръщам се към вас,защото вие не осъзнавате според мен къде е вашата грешка или по-точно не искате да си я признаете!Няма лошо,че сте се обърнали към този сайт,няма лошо,че сайта е призовал читателите си да се включат,лошо е ,че вие обръщайки се към 1 или 2 или повече сайта едновременно да публикуват историята на тези дечица,публикувайки дори и вашата история излиза,че едва ли не вие сте човека,който организирва всичко това с помощта на сдружението,което не е правилно.За мен беше правилно, ако наистина ви води желанието да помогнете на тези хора,чрез тези сайтове,да не фигурират в статиите нито вашето име ,нито това на сдружението.Трябваше да има един призив към читателите на тези сайтове и всеки ,който има желание да помогне на дечицата да го направи,все пак има и адрес къде се намират дечицата и тяхната учителка :)И не ми казвайте,че сайта ви е вмъкнал името,ако вие не сте желали нямаше да го направят 🙂

 5. Здравейте!Никога за мен не са били важни имената в благотворителните акции,но когато някой се опитва да си преписва чужди заслуги няма как да не се намеся.Искам да кажа,че тази инициатива е изцяло на сдружението“Заедно можем-Сдружение на българите в Гърция“Жалко,че като почти всички електронни медии ,тази също е публикувала статия с непотвърдена информация ….Жалко е някой да си преписва заслуги, зад които стоят няколко човека,които отделят и от времето си и влагат и труда си за това да има добри резултати и да се включат повече хора!Имената в крайна сметка не са важни,защото хората,които правят това не държат имената им да са публичност,тъй като те не го правят ,за да си хранят егото,а го правят ,за да дарят надежда и усмивки на хората,които имат нужда!Радвам се ,че в Гърция има такова сдружение и не веднъж е помагало на хора в беда!Живи и здрави да сте!Сдружението има страница във фейсбук и нека всеки ,който се съмнява да обърне внимание и да влезне.

 6. Зорке и Цветанке,може би не четете цялата статия и пак се опитвате да ме плюете публично.Използвайки речника на баба. Прочете какво съм написала на страницата си под снимката и спрете да пречите да помогнем и съберем на децата дарители.

  По инициатива на „Заедно можем – Сдружение на българите в Гърция“ започна събиране на помощи в Атина за децата. Всеки един, който желае да се включи, може да се свърже в България със самата учителка с адрес:

  Това четете ли го или не?
  Вие поискахте ли да се присъединят хора за да се помогне,сега защо ме спирате.Българската диаспора в Америка не веднъж е заставала зад каузите ми,Вие тогава къде бяхте.Спрете да се биете в гърдите и да пречите да се научи за децата и да им се помогне.

 7. Зорке, как можеш да изречеш такива думи към човек, който иска да помогне на децата, на които вие също помагате. Ужасно ми звучат думите ти.
  Ето какво ми е написала само Албена:“ Здравей! Споделял си и друг път апели за помощ, за което ти благодаря. Виж тяхната история и сподели на сайта си моля те. Всички заедно можем да завъртим отново колелото на доброто и да се намерят добри хора.“
  Зорке и Цветанке, всичко останало го дописах (copy-paste) аз, защото Албена е помагала и на други хора и ми е изпращала и други апели и тя според мен е заслужила добрите думи, поне за другите пъти.
  Не мога да разбера защо хора, които гребат заедно в една посока трябва да се удрят с греблата и да спорят кой по-по- най???
  Ще напиша скоро текст по тази тема – ужасно е да гледаш това противоборство навсякъде.

 8. Очаквам извинителен адрес от страна на Албена,защото не е редно да правиш помен с чужда пита!
  Благодарим на всички онези анонимни българи,които се включват активно във всичките ни благотворителни мероприятия ,без да очакват похвали,ръкопляскания или огласяване на доброто,което са направили.За мен те са истинските хора,за които трябва да се пише! Във всички наши инициативи ,наши най-добри помощници са и Катя Георгиева,Тинка Димитрова,Мария Иванова-жалко,че не мога да изброя всички!

 9. Акцията по събиране на помощи за децата във В.Търново беше подета и организирана от Сдружението „Заедно можем“ с председател Зорка Михайлова.Благодарение на Ивелина Дечева и Катя Благоева беше организиран безплатен транспорт на събраните дрехи,храни,помагала и прочее от фирмата „Турист сервиз“.Включиха се много българи,живеещи в Атина.Благодарение на Нели Янкова и семейството на Нина Пенчева бяха закупени помагала и учебници за децата.Благодрим на всички,включили се в акцията,която продължава до 27.09.Ще ви очакваме в неделя от 11 до 14.30 ч пред офиса на Турист сервиз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *