Home » Избрано, политика

Тръмп слага край на лотарията Зелена карта

2017.08.03 Няма коментари
Spread the love
На снимката: Нови правила за желаещите да станат американци

На снимката: Нови правила за желаещите да станат американци

Американският президент Доналд Тръмп обяви нови правила, които ще намалят наполовина легалната миграция и ще отменят лотарията за зелена карта.

Президентът предложи закон, който цели да намали наполовина законната имиграция в рамките на 10 години. В този закон е предвидено закриването на лотарията “Зелена карта”, както и американските граждани да изтеглят при себе си членове на семейството.

Съгласно новия закон имиграцията трябва да е базирана на умения, а не на случаен принцип. Предимство ще имат говорещите английски език и хората, които могат да издържат семействата си. Законът ще доведе до най-мащабните от десетилетия насам промени в системата за законно имигриране в Америка. Това е и поредната инициатива на Доналд Тръмп да ограничи идването на хора от цял свят в САЩ.

Над 1 милион души получават всяка година право за законен престой в Америка, а Тръмп цели броят им да бъде намален с 41% първата година и с 50% десет години по-късно.

Източник: Vlasti.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.