Home » Авторски страници

Суджукгейт или “децата на лейтенант Шмид”

2017.07.24 Няма коментари
Spread the love

“Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е спекулирал с името на премиера Бойко Борисов и така е успял да се сдобие с 4 тона суджук, 60 кг кайма и филе „Елена”. Месото така и не достигнало до премиера, а било складирано в помещение на самия Мартинов.”
Из информация на bTV

Живко Маринов. Колаж: Mediapool

Живко Мартинов. Колаж: Mediapool

Блъфирането е стар мошенически занаят. Сещам се за “децата на лейтенант Шмид” в “Златния телец” на Илф и Петров. Сега пък стана известно още едно “дете” на прочутия лейтенант. То задига четири тона суджук този път за генерал-лейтенант Бойко Борисов. На лейтенант Шмид му е минало времето.

На няколко пъти съм споменавал за тази прослойка.

Чувал съм за “мои” ресторанти, хотели, бензиностанции, гори, фабрики… Даже съм воден в “мой” ресторант. Получих писмо от общината в Черни Осъм с молба да спра с фабриката си да замърсявам реката… Работи, за които нямам и хабер.

Подобни лъжи се разпространяват не само от “една жена”, а и от медии, че дори и от политици. Създава се атмосфера на поощрение на мошениците.

Има чистопробни “синове” мошеници, от сорта на телефонните измамници.

Но има и особена порода “синове”. Те реално са до коляното на големите началници – депутати, помощници, охрана, шофьори или пък имат обоснована позиция – братовчеди, кумове, баджанаци…

Затова не вярвам на никакви твърдения – това е на този, онова е на онзи… Зад “този” и “онзи” обикновено са “децата на лейтенанта”. По този повод ще кажа, че силно съм скептичен за имотното и финансово могъщество на Пеевски, Доган, Борисов, Костов… Съмнявам се, че играта с цените на чадъри, шезлонги и прочие по морето се покровителства от “много високо място”, както беше речено по телевизията. Вероятно шетат децата на “лейтенант Шмид”!

Корупция има, но трябва да се разграничат “корупция” и “блъфиране”.

Блъфът на “децата” се маскира като корупция. Това не е само корупция, то е и друго престъпление, възможно поради създадената политическа атмосфера.

Въобще не вярвам на политици, когато отправят обвинения към свои политически опоненти. Има съдебна система. Щом като знаят за извършено престъпление – да докладват там. Защо занимават публиката. Нима като чуем по телевизията, че еди-кои си крадат, ще можем да проверим и накажем крадците?!

Това е просто бедобразие! Политическа простащина.

Заслушайте се колко често, дори от парламентарната трибуна, се говори, че политически опонент краде. Побъркана работа! Щом като знаеш – сезираш прокуратурата и говориш за ПОЛИТИКА, а не за измислици.

Този тип говорене създава мисловното пространство сред публиката, където живеят “децата на лейтенант Шмид”! Не читири тона суджук. Милиони се задигат от тези “деца”, защото, както авторитетно се твърди в парламента: “Онези крадат”. Значи трябва да дадеш четири тона суджук! Ясно? Крадем! Нали чуваш?

Това схващате ли, уважаеми госпожи и господа?

Атмосферата да ги има “децата” се създава и от безотговорното Ви дрънколене. Вие сте законотворци, а не съд!

(С това не искам да кажа, че няма реални кражби от високопоставени лица!)

 

Петко Симеонов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.