Home » Авторски страници

Сигнал до главния секретар на президента

2017.07.17 Няма коментари
Spread the love

Инициативен комитет за защита от посегателство и държавни репресии е изпратил до главния секретар на президента Румен Радев, г-н Стоянов, сигнал във връзка с лишения от свобода Ивайло Зартов. В сигнала се казва: 

“Във връзка с противоправното осъждане на Ивайло Зартов, за което разговаряхме на нашата среща на 29.05.2017 г. и за което имате вече информация, според секретаря по правни въпроси, г-н Пламен Узунов, заявяваме следното:
1. Относно поетите от Вас ангажименти при разговора ни, очаквам Правната комисия да излезе със становище по казуса за издаване на осъдителна присъда, чрез вмешателство на чуждестранни дипломати в „независимата” Съдебна система на суверенна България.
Подчертавам, че е излишно да се напомня за недопустимата намеса на Президентската институция в Съдебната власт, а акцентирам върху задължителната позиция, която трябва да изрази Президента, при вече упражнена такава намеса отвън – пряко посегателство върху националната ни сигурност и институционална автономия!”

Следва целият текст на сигнала.

8

ДО: ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР НА ПРЕЗИДЕНТА

.

СИГНАЛ

от Инициативен комитет за защита от посегателство и държавни репресии

.

Уважаеми г-н Стоянов,

Във връзка с противоправното осъждане на Ивайло Зартов, за което разговаряхме на нашата среща на 29.05.2017 г. и за което имате вече информация, според секретаря по правни въпроси, г-н Пламен Узунов, заявяваме следното:

1. Относно поетите от Вас ангажименти при разговора ни, очаквам Правната комисия да излезе със становище по казуса за издаване на осъдителна присъда, чрез вмешателство на чуждестранни дипломати в „независимата” Съдебна система на суверенна България.

Подчертавам, че е излишно да се напомня за недопустимата намеса на Президентската институция в Съдебната власт, а акцентирам върху задължителната позиция, която трябва да изрази Президента, при вече упражнена такава намеса отвън – пряко посегателство върху националната ни сигурност и институционална автономия!

Българският гражданин Ивайло Зартов бе отвлечен по доноси и натиск от страна на руски граждани и осъден незаконосъобразно, без изискуемите доказателства от българското „правосъдие”, под влиянието на руски дипломати. Това е скандален прецедент и е в националната отговорност на Президента да защитава всеки български гражданин, обект на репресии, оказал се жертва на чуждо посегателство.

Като Върховен главнокомандващ българският Президент осигурява националната сигурност, чрез осигуряване на защита на всеки един член на нацията ни, особено когато външни интереси недопустимо оказват влияние на българското правораздаване!

Очакваме Вашата солидарна позиция!

Адрес за кореспонденция: София… (следва точен адрес)

Вихрен Николаев Михайлов, тел. … (следва телефонен номер)

Благодаря,

(следва подпис)

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.