Home » Авторски страници

Протест пред МВР: Полицаи, спрете зверствата в Несебър

2017.07.26 Няма коментари
Spread the love

Днес, 26 юли 2017 г., от 8.30 до 22 ч. местно време, пред сградата на Министерството на вътрешните работи в София ще има протест в защита на животновъда от Несебърско Атанас Стойков, за когото нашето издание вече писа (вж. туктук), и неговите наранявани и убивани животни. Системният тормоз, намушквания и отравяния на животни се случват, за да се откаже Стойков от едно пасище, където пасе неговото стадо. Пасището се намира в такъв район, че апетити за него не липсват. Българската държава в лицето на правоохранителни и правораздавателни органи засега не е направила нищо реално, за да защити този животновъд и неговото унищожавано стадо. Ето как е описан смисълът на днешния протест от неговите организатори:

6

Тихичко страдат животните.
Тихо страдат и техните стопани.
Само един-двама надигат от време на време болезнен вой с надежда да привлекат вниманието на обществото, с надежда за помощ.

Примерът на Наско от Несебър е емблема на страданието на животновъди от всички краища на България.
Страдание, резултат от алчността на властимащи и мълчаливо подсигурявано от пасивната полиция.
Става дума за едни пари. Субсидия за пасища.

Нормално пасищата са за кравите, биковете, телетата, овцете, козите… Нали? Който гледа животни, получава субсидия.
Законотворците у нас обаче измислили „екологична поддръжка“ – кастрене на храсти (защото няма кой да ходи да сее боклук по чукарите). За тая „поддръжка“, състояща се в около 20 дни работа в цялата година, фирми, занимаващи се иначе с организиране на сафарита в Африка, получават така важната субсидия – много стотици хиляди левове

Ето защо невинните кравички, млади бикове, теленца на животновъди като Наско агонизират – заради едни пари. Целта е животните, барабар със стопанина да бъдат изгонени от пасищата и потоците пари да потекат необезпокоявано към джобовете на местните велможи и техните покровители.

Да, ама Наско не се предава без бой.

Полицията в Обзор обаче реагира с обещания, а действията оставя на апашите, мушкащи, режещи, кълцащи ежедневно животинка след животинка и най-вече бика, за да не може да опложда кравите.

Главният секретар на МВР е уведомен писмено от седмици за спешността на случая. Реакция все още няма.

Събираме се пред МВР, за да привлечем вниманието му върху проблема.

Изискваме НЕЗАБАВНО И АДЕКВАТНО действие за спиране зверствата в Несебърско. Действие, напълно по силите и изцяло в задълженията на служителите на реда.

Събираме се, за да привлечем вниманието на обществеността върху страданието на твърде много фермери и кротките, полезни животни, които те отглеждат.

Нека полицаите от цялата страна чуят и се замислят кого защитават и кого наистина си струва да защитават.

Събираме се най-сетне в името на живата съвест.

Администрацията има нужда от нашия глас, нашия натиск – нека й го дадем. 🙂

.

Фейсбук страница на събитието – ТУК

——————————————————————————————————————-

Атанас Стайков е бил посетен вчера от местни полицаи, които са го накарали да подпише декларация, че нямало да участва в незаконни протести… Имали са предвид изглежда днешния протест в София. Стайков се намира при стадото си в Несебърско, като и вчера е имало пак посегателства върху негови животни, а протестът се организира в столицата, пред Министерството на вътрешните работи. Но вместо да помогнат на този животновъд, да го защитят от скандалните вече, постоянни посегателства върху неговото стадо, представители на органите на реда са отишли вчера да упражняват натиск върху него във връзка с днешния протест. Той нито е организатор на този протест, нито може да присъства на него, но по-важното е тази реакция на местните полицаи по отношение на протеста в София, която говори сама за себе си. 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.