Home » Авторски страници

Случаят “Атанас Стойков” или защо мафията и мърлящината са по-силни от държавата

2017.07.02 Няма коментари
Spread the love

Гражданският активист и правозащитник още от времето на комунизма Вихрен Михайлов за втори път е заминал от София за Несебърско, за да помогне на един дълго тормозен животновъд в този край, Атанас Стойков, чийто животни системно са наранявани и убивани, за да се откаже той от пасището, където пасат животните му. Пасището се намира в такъв район, че апетити за него не липсват, както и бандити, които да показват, че през 21 век в България нещата могат да се решават като в Дивия Запад. Т.е., че една страна член на ЕС може да бъде нещо като “Дивия изток”.

1

Удивително е, че при толкова системни престъпни действия и толкова сигнали на тормозения животновъд до всички ресорни институции, Стойков остава незащитен от бандата, която го тормози и по особено жесток начин се опитва да унищожи стадото му. Институциите досега не са направили нищо реално, за да може този системен тормоз да престане.

2

Това е още един фрапантен случай, показващ неадекватността на съдебната система, която не може да защити обикновените, честни български граждани и производители от посегателства срещу тях. Наистина е крайно време и органите на реда, и съдебните органи да свършат работата по този достатъчно наболял казус, за която работа съществуват и заради която получават заплати от данъкоплатците.

3

По-долу може да се чуе запис от 30 юни т.г., направен от Сърнела Воденичарова, в който Вихрен Михайлов обяснява какво е в момента положението със стадото на Стойков. Както и какво ще се опитат да направят, за да може най-накрая институциите да се задействат и да заловят поне някои от бандитите, които всеки ден ръгат, тровят и измъчват бикове, бременни крави и юници на животновъда Атанас Стойков, измъчват и самия животновъд.

Системно тормозения животновъд Атанас Стойков

Системно тормозения животновъд Атанас Стойков

Член на бандата, по думите на Вихрен Михайлов, е и едно 12-годишно момче, което на тази невръстна възраст кара съвсем напревомерно автомобил.

Вихрен Михайлов казва, че имал обещание, поне на думи, че в понеделник разследващият полицай Лъчезар Петков ще отиде заедно с експертно лице, което не е ясно откъде ще дойде, защото в района имало само един експерт за оценяване на поражения по животни, който бил на 85 години и не искал да ходи в гората.

5

Всеки системен проблем си има систено решение, казва накрая на записа Вихрен Михайлов, обобщавайки, че всички беззакония, които стават в страната, всяка несвършена работа от различни институции, ще продължат, ако има среда, която пасивно се е примирила с тях. Всеки чака някакъв мотив, оправдание пред висшестоящите едва ли не, за да почне да си върши съвестно работата – казва Михайлов.

Само със задружен натиск можем да оправим бъкиите в държавата. Редовен, неуморен, умен, задружен натиск.” – смята и Сърнела Воденичарова.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.