Home » Авторски страници, българи зад граница

Брекзит и европейските граждани. Мария Спирова за срещата си в ЕП

2017.07.10 Няма коментари
Spread the love

Привет от Европейския парламент. Първи пробиви и драми. #Brexit #EUcitizens

Мария Спирова

Мария Спирова

Нашата сънародничка и активист за правата на европейските граждани във Великобритания, Мария Спирова, разказва за срещата си с екипа на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Срещата е била свързана с правата на европейските граждани на Острова след Брекзит. В Европарламента ще се направи вътрешна работна група, с участието на Мария и на нейните колеги граждански активисти, които са били днес на срещата. Тази група ще бъде във връзка с екипа на Миршел Барние, главния преговарящ за излизането на Великобритания от ЕС, и с екипа на Антонио Таяни.

“Имаме шанс, опазвайки правата на европейците във Великобритания, да опазим правата и на британците в страната. Т.е. ние в някакъв смисъл се застъпваме и за тях” – казва Мария Спирова, която живее в Оксфорд.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.