Home » Авторски страници, българи зад граница

Кубрат Пулев става лице на Всебългарския събор “Към Завета – Кубрат” в Украина

2017.07.03 Няма коментари
Spread the love

Родолюбци от цял свят правят дарения за доизграждане на Мемориалния комплекс до могилата на кан Кубрат край Полтава

ПАМЕТНИК КУБРАТ

Най-добрият български боксьор и претендент за световната титла – Кубрат Пулев, ще бъде лице на предстоящия Световен събор на българите на 16 и 17 септември край могилата на великия ни държавник Кубрат в днешна Украина, с. Малая Перещепина. Любимецът на милиони българи в цял свят ще участва в пресконференция по повод мащабното събитие в БТА в София, на 4 юли от 12 часа.

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев

Съборът, подкрепен от Държавната агенция за Българите в чужбина, ще бъде представен по време на пресконференцията от Международния организационен комитет с председател Румен Спасов, Делян Дамяновски – председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в България, Симеон Симеонов – председател на Отечествен съюз, Ивелин Михайлов от фондация “Въздигане”, подкрепил и паметника на Алцек в Италия, депутатът Красимир Богданов и Патриция Кирилова, сдружение за опазване на културно-историческото наследство “Велика Болгариа”.

Българи-родолюбци от България и Украина учредиха в края на м.г. инициативен комитет “Към Завета”, който да организира предстоящия Всебългарски събор, по случай 105 г. от откриването на гроба на великия българин владетел. Международният комитет вече бе на посещение в Украина за срещи с местната администрация, за да подготви провеждането на Събора и изграждането на Мемориала.

Обръщение на Инициативния комитет – обръщение

Повече информация и снимки –  тук

 

Патриция Кирилова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.